Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda6 Coupe

Nieuws: Mazda6 Coupe

Mazda overweegt een 6 Coupe

03.09.2012

Hoewel de persen zijn nog warm van de compleet nieuwe Mazda6, mijmert de fabrikant intussen alweer over de toekomstmogelijkheden van haar vlaggenschip. Een Coupé lijkt de Japanners wel wat!

We hebben nog niet eens de kans gekregen om de nieuwe Mazda6 Sedan op zijn merites te beoordelen of er wordt alweer gesproken over toekomstige modellen. Allereerst komt er natuurlijk de Sportbreak die in Parijs zijn opwachting zal gaan maken, maar wat ons wel verrast zijn enkele uitspraken van hoofdontwerper Akira Tamatani.

Coupé
Hij ziet namelijk een toekomst waarin de Mazda6 ook als coupé op de markt wordt gebracht. Een extra sportieve uitvoering zou immers goed zijn voor het imago van de Japanse fabrikant en een unicum vormen voor de 6, deze was er immers nog nooit als twee- of driedeurs. De aandrijflijn zal waarschijnlijk geïnspireerd worden op de 6 MPS die we alweer twee generaties geleden in de prijslijsten zagen staan. Deze had 260 pk tot zijn beschikking en verdeelde dit vermogen over alle vier de wielen. Het zijn natuurlijk allemaal nog toekomstdromen, maar een sportieve coupé met het dynamische uiterlijk van de nieuwe 6 lijkt ons een prima idee!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model