Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda6 - Tokyo Auto Salon

Nieuws: Mazda6 - Tokyo Auto Salon

Mazda’s af-fabriek gestyled

02.01.2013

De Tokyo Auto Salon is voor Japanners wat de Essen Motor Show voor ons is. Hordes Japanners met een voorliefde voor autotuning kunnen zich er verlekkeren aan allerhande opgekalefaterde auto’s. Ook Mazda heeft er een stand, waarop zes modellen er bovengemiddeld sportief bijstaan.

De Tokyo Auto Salon (niet te verwarren met de tweejaarlijkse Tokyo Motor Show in november) is een populaire nicheshow in Japan. Bewoners van het Oosterse eiland zijn namelijk zeker niet vies van een beetje (foute) tuning. Mazda houdt het echter beschaafd met de CX-5 en de Atenza, bij ons Mazda6 geheten. Diverse additionele, maar subtiele spoilers sieren de van zichzelf al dynamische koetswerken van de Mazda's. Om het extra plaatwerk er toch enigszins uit te laten springen zijn ze niet met de carrosserie mee gespoten. Ook de grote 20 inch wielen zijn in een afwijkende tint gehuld voor een contrasterend effect.

Brembo
Over hogere prestaties rept Mazda met geen woord, maar dat weerhield de tuningafdeling van de fabrikant niet om potente Brembo-remmen te monteren. In het interieur wordt de aandacht getrokken door gewervelde sportstoelen en daarnaast enkele sportieve details zoals alu-pedalen, een met alcantara afgewerkt sportstuur en speciale sierstrips in het dashboard. Niet zichtbaar, maar naar eigen zeggen wel te horen is het opgewaardeerde audiosysteem van het merk Diatone.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model