Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda3

Nieuws: Mazda3

Prijzen voor 'vernieuwde' Mazda3

01.12.2016

Mazda spreekt van de vernieuwde Mazda3. Echter dat is toch echt iets te enthousiast. Veranderingen zijn weliswaar doorgevoerd, maar zijn zo summier dat modeljaarwijziging de lading beter dekt. Nieuwe prijzen daarentegen zijn er wel. Hier komen ze.

Enkel de kenner zal zien dat de grille en de mistpitten van de Mazda3 een iets ander verloop kennen dan voorheen. Net als de achterbumper en het infotainmentscherm bovenop het dashboard. Verder beschikt de Mazda3 voortaan over een head-up display met kleurenweergave, optionele adaptieve LED-koplampen met grootlichtassistent en G-Vectoring Control, een systeem dat tijdens het rijden continu het optimale koppel naar elk wiel afzonderlijk stuurt. Het effect zou een nog strakker rij- en weggedrag zijn. Daarnaast heeft Mazda enkele tweaks doorgevoerd bij de motoren, zodat deze stiller en soepeler lopen. Nuttige aanpassingen en functies, maar om de Mazda3 hiermee nu 'vernieuwd' te noemen…?

Prijzen
Hoe dan ook, volgens Mazda is het genoeg om ook de prijzen te herzien en die willen we je niet onthouden. Ze beginnen voortaan bij € 21.880,-. Tegen deze investering rij je 100 pk sterke 1.5 liter viercilinder-benzine in de uitvoering S en als vijfdeurs hatchback. Wil je de 2.0 liter SkyActiv-G, die verkrijgbaar is met 120 of 165 pk, dan betaal je minimaal € 25.580,-. Je hebt dan meteen de luxere TS-uitvoering te pakken. Nog meer luxe en comfort is er met de TS+ en sportief uitgedoste GT-M. Met 120 pk onder de kap staan deze in de boeken voor respectievelijk € 27.080,- en € 30.080,-. De 165 pk sterke Mazda3 Hatchback is er voor € 32.880,-. Je zit dan wel vast aan de GT-M en een handbak, maar dat lijkt ons geen straf.

Diesels
Dieselen met de Mazda3 kan ook. Met de 150 pk sterke SyActiv-D, goed voor een vanafprijs van € 32.880,-. Ook deze is standaard GT-M uitgevoerd maar desgewenst wel met automaat te verkrijgen. De prijs bedraagt dan € 38.480,-.

3 Sedan
Ondanks de geringe verkoopaantallen zet Mazda Nederland de Sedan-versie van de Mazda3 ook weer in de showrooms. Uiteraard met dezelfde optische en technische veranderingen. Prijzen zijn gelijk aan die van de Hatchback, ware het niet dat de vierdeurs Mazda3 niet verkrijgbaar is met de 165 pk benzine.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model