Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda3

Nieuws: Mazda3

Alive and kicking: de nieuwe Mazda3

29.11.2018

Zoals aangekondigd heeft Mazda op de autoshow van Los Angeles de gloednieuwe Mazda3 gepresenteerd. En meteen in tweevoud, namelijk als 5-deurs hatchback en als 4-deurs sedan.

De nieuwe Mazda3 is een afgeleide van de zeer enthousiast onthaalde Kai Concept uit 2017. Niet zo vreemd dus dat Mazda zo trouw mogelijk is gebleven aan die conceptcar. Of dat gelukt is? Wij vinden van wel. Liever een kontje en tegelijk meer bagageruimte? Dat kan met de nieuwe 3 Sedan.

Strakke cockpit
Het nieuwe interieur is eerder een evolutie op de vorige generatie Mazda3 en dat betekent dat het zeer cleane cockpit van de Kai (nog) iets te veel van het goede is gebleven voor productiedoeleinden. Maar strak is het dashboard van de nieuwe 3 nog altijd. Tikkeltje sober ook met al dat zwart, al kun je ervan uitgaan dat de optielijst ook frivolere kleuren en ornamenten zal vermelden.

Aandrijving
Onder de kap komen verschillende motoren. De Japanners lepelen benzines voorin de nieuwe 3 met 1.5 liter, 2.0 liter en 2.5 liter inhoud. Tevens kan er gekozen worden uit een 1.8 liter diesel, maar welke motoriseringen daadwerkelijk beschikbaar zullen zijn is afhankelijk per land. Specificaties gaf Mazda nog niet vrij.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model