Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda3 Sedan

Nieuws: Mazda3 Sedan

Mazda hangt prijskaartje aan de 3-sedan

20.09.2013

Volgende maand staat de sedanversie van de Mazda 3 bij de dealer. Nu heeft Mazda daarvoor de prijzen bekend gemaakt. Vanaf € 22.690,- is ie voor jou en dat is vijfhonderd euro duurder dan de hatchback-versie.

Compacte sedans zijn, lerend uit het verleden, niet bijster gewild in ons land, maar misschien dat de nieuwe Mazda3 Sedan daar verandering in brengt. Het is zeker geen verkeerde auto om naar te kijken en ook qua rijkwaliteiten valt er weinig op af te dingen. Voor € 22.690,- heb je er eentje en voor dit geld rijd je bij de dealer weg in de 120 pk sterke viercilinder-benzinemotor in de uitvoering TS. Meer luxe is er met de TS+ en de extra sportief uitgedoste GT-M. De vanafprijzen van die modellen luiden respectievelijk € 24.190,- en € 26.390,-. In tegenstelling tot eerdere berichten is de topmotor, de 165 pk sterke SkyActive-G, niet verkrijgbaar in de Sedan. Hiervoor verwijst Mazda graag naar de vijfdeurs-uitvoering. We gaan daarom maar meteen door naar de diesels. Alhoewel, ook daar is te kiezen uit slechts één motor: de 2.2 liter viercilinderturbo met een vermogen van 150 pk en 380 Nm aan koppel. De prijs ervan begint bij € 28.150,-.

Uitrusting
Zoals zonet al even aangehaald is de Mazda3 Sedan te bestellen in drie verschillende uitvoeringen. Het basismodel heet TS en voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen, climate control, Bluetooth-connectiviteit, een 7 inch kleurenscherm met HMI-commander en Smart City Brake Support. De meest luxe uitvoering, de GT-M, biedt standaard onder meer een lederen interieur, 18 inch lichtmetalen velgen, het speciaal voor de Mazda3 ontwikkelde Bose premium-audiosysteem en het Active Driving Display (head-up display).

Leasemodellen
Speciaal voor de zakelijke rijder is er de Mazda3 Sedan Skylease. Deze is te bestellen met de eerdergenoemde benzinemotor voor een tarief van € 22.190,- of de dieselmotor vanaf € 26.190,-. Beide varianten hebben 20% bijtelling en zijn extra rijk uitgerust met onder meer parkeersensoren achter, een geïntegreerd fabrieksnavigatiesysteem, climate control, cruise control en een 7 inch kleurenscherm met HMI Commander. Voor nog meer zakelijke luxe is er de Skylease+. Die is te koop voor € 29.990,- en behangen met zaken als 18 inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding, Het Bose premium-audiosysteem, Active Driving Display, Mazda Radar Cruise Control, bi-xenon koplampen met Adaptieve Bochtenverlichting, Lane Departure Warning System en High Beam Control. Tegen een meerprijs van € 150,- kan op de skylease+ en de GT-M gekozen worden voor een stijlvol off-white lederen interieur. Voor de automaat dient ook bij te worden betaald, € 2.000,- om precies te zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model