Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda3 MPS

Nieuws: Mazda3 MPS

Mazda3 MPS cosmetisch aangepakt

01.11.2012

De Mazda3 MPS is een zeldzaamheid. Dat komt omdat de snelle concurrentie geen genade kent en vanwege zijn relatief hoge vraagprijs van bijna 45 mille. Daaraan is niets veranderd, wel aan het uiterlijk van Mazda’s compacte topsporter.

In vergelijking met de Mazda3 MPS is de Golf GTI maar een sulletje van een hot hatch. Altijd zinspeelt de Volkswagen op veilig, een echte allrounder. Niet de Mazda. Die heeft een uitstraling die je liefhebt of haat, een rijgedrag dat continu uitdaagt en een motor die enkel een aan/uit-stand kent. Een grijs gebied lijkt er niet te zijn. De Mazda3 MPS is geen auto voor de gemiddelde liefhebber, maar raakt de automobilist buiten dat hokje. Het feit dat de MPS tienduizend euro duurder is dan menig klasgenoot is ook een reden dat je de auto niet vaak tegenkomt.

Black Mica
Aan de pittige vraagprijs van € 44.990,- zal waarschijnlijk niets veranderen en zal zowaar mogelijk nog hoger uitvallen door de gewijzigde belastingregels. In de neus van de opgewaardeerde Mazda3 MPS hangt namelijk nog altijd de 260 pk sterke 2.3 liter viercilinderturbo die onveranderd 224 gram CO2 per kilometer de wereld inblaast. Ter vergelijk: de recent gelanceerde Ford Focus ST met 2.0 liter viercilinder en 250 pk doet 169 g/km. Het positieve nieuws is dat de 3 MPS voor onveranderd geld nog duisterder oogt dan voorheen door nieuwe zwarte accenten. Black Mica noemt Mazda deze behandeling die onder meer de spiegelkappen, wielen en diffuser hebben ondergaan. Snellere looks betekent echter geen snellere auto. De sprint naar 100 km/h wordt nog steeds afgeraffeld in 6,1 seconden en de topsnelheid blijft 250 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model