Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda3 MPS/hybride

Nieuws: Mazda3 MPS/hybride

Mazda wil hybridevariant 3

01.07.2013

Het Japanse Mazda is ontzettend trots op haar nieuwe Mazda3. Mede dankzij de zuinige SkyActiv-technologie heeft de fabrikant hoge verwachtingen van het model. Mazda heeft echter nog niet al haar troeven uitgespeeld. Een hybridevariant is onderweg.

Het relatief kleine Mazda kan de verkoopvolumes wel gebruiken. Sinds SkyActiv het Japanse merk wereldwijd weer wat meer op de kaart heeft gezet timmeren de Japanners lekker aan de weg. Maar dat neemt niet weg dat er geld over de balk wordt gegooid. Voordat elke knoop wordt doorgehakt wordt er eerst grondig onderzocht of nieuwe producten rendabel zijn, ook als deze niet direct kunnen worden uitgedrukt in valuta zoals de Mazda3 MPS. Dat is immers toch vooral een image-builder in plaats van een moneymaker. De ontwikkeling ervan is duur, de baten zowel qua exposure als financiën gering. En dat heeft Mazda doen beslissen een nieuwe, snelle Mazda3 MPS voorlopig in de ijskast te laten staan.

Hybride
Door het succes van SkyActiv heeft Mazda ingezien dat het geld zit in efficiënte modellen; auto's waar de massa op afkomt. En dat geldt heus niet alleen in het 'ons bin zuunig'-landje. Ook elders ter wereld is het 'hoe schoner, hoe gretiger de aftrek'. Om nog schoner te kunnen heeft Mazda zodoende haar pijlen (eindelijk) gericht op hybridetechnologie. Ze zijn daarmee laat in vergelijk met andere wereldmerken, maar door te profiteren van reeds bewezen technologie kunnen ze alsnog redelijk bijtijds instromen.

Toyota

Er gaan geruchten rond dat Mazda voor hun eerste hybridemodel op deur heeft geklopt bij Toyota. Die leveren de elektromotor en het batterijenpakket, maar mogen de 1.8 viercilinder-benzinemotor daarvan afkoppelen. Mazda koppelt de ingekochte hybridemodule liever aan haar eigen 2.0 liter SkyActiv-G benzinemotor. Meer informatie ontbreekt vooralsnog, waaronder of het hybridemodel, dat vermoedelijk wordt gebaseerd op de binnenkort te lanceren Mazda3 Sedan, wel naar Europa komt. Mochten we meer te weten zijn gekomen, dan lees je dat zo snel mogelijk op deze website.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model