Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda2

Nieuws: Mazda2

Nieuwe generatie Mazda2 in de maak

18.07.2013

Volgend jaar zal de nieuwe Mazda2 het levenslicht zien. Een jaar later is het pas de beurt aan het Europese vasteland, maar om het wachten ietwat te verzachten schotelt een Japanse magazine ons alvast een afbeelding voor.

Mazda zelf heeft een nieuwe Mazda2 nog niet aangekondigd, maar dat kan niet lang meer duren. De huidige generatie stamt al weer uit 2007 en is daarmee een van de oudste B-segmenters op de markt. Bovendien heeft Mazda sinds de lancering van de CX-5 een behoorlijke metamorfose ondergaan. De Mazda2 past in z'n huidige gedaante daar niet meer tussen.

Vraagtekens
Hoewel wij geen redenen kunnen bedenken waarom Mazda's kleinste niet opgevolgd zou worden, zetten we wel zo onze vraagtekens bij de afgebeelde Mazda2 in het Japanse magazine. Het front ligt weliswaar in lijn met de CX-5, Mazda6 en Mazda3, maar hoe anders is dat designtechnisch bij het koetsgedeelte na de A-stijl. Het design daarvan is exact hetzelfde als dat van het huidige model en we kunnen ons niet voorstellen dat Mazda het zichzelf zo makkelijk maakt na zo z'n best te hebben gedaan op de laatste auto's die ze hebben gepresenteerd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model