Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda2

Nieuws: Mazda2

Meer info driedeurs Mazda 2

07.03.2008

Mazda brengt een wereldprimeur mee naar Geneve in de vorm van de driedeurs Mazda2. De driedeurs versie wordt door Mazda als nog wat sportiever in de markt gezet.

De vijfdeurs Mazda2 zag vorig jaar het levenlicht en heeft in een aantal maanden tijd al 18.000 klanten getrokken. De driedeurs versie moet dit aantal nog eens flink doen stijgen. De driedeurs versie is bijna gelijk aan zijn vijfdeurige broer, maar heeft een wat sportiever karakter. Zo hebben de achterzijruiten een duidelijke oplopende wigvorm welke diens sportieve karakter versterken.


GT-M
Mazda 2De sportiviteit kan nog meer verhoogd worden, door de GT-M uitvoering te kiezen. Deze uitvoering wordt namelijk voorzien van een gewijzigde voorbumper, aangepaste dorpels en een dakspoiler. Ook in het interieur zijn er een aantal sportieve accenten te vinden. Zo zien we witte wijzerplaten van de instrumenten, de zilverkleurige accenten, een driespaaks stuurwiel dat lijkt op dat van de MX-5 en een met zilverkleurige ringen afgezet instrumentencluster.

Vier uitvoeringen
Mazda 2De driedeursversie van de Mazda2 wordt leverbaar in vier modelversies. Met als basis de Exclusive, die standaard beschikt over centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstelbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen in de voorportieren, Mazda-audio AM/FM radio/CD speler met MP3-functie en stuurwielbediening, zes airbags en ABS. Verder zijn er nog de Touring, Executive en GT-M uitvoering.

Motorengamma
Mazda 2De driedeurs Mazda2 wordt leverbaar met 3 motoren. Twee 1.3 liter motoren welke beiden 5,4 liter per 100 km verbruiken, maar toch een verschil in vermogen hebben. De een levert namelijk 75 pk (121 Nm) en de andere is goed voor 86 pk (122 Nm). Ook is er nog een 1.5 liter motor beschikbaar, deze levert een vermogen van 103 pk en heeft een koppel van 137 Nm. Hij verbruikt gemiddeld 5,9 liter per 100 km.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model