Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda2

Nieuws: Mazda2

Elektrische Mazda2 onderweg

26.01.2011

Ook Mazda gaat elektrisch. De Japanners werken aan een elektrische Mazda2, alleen zal deze vooralsnog enkel verkrijgbaar zijn op de thuismarkt als leaseauto. Echter, wie weet wat volgt.

Lange tijd heeft Mazda er bewust voor gekozen de huidige alternatieve aandrijflijnen te laten voor wat ze zijn en zich voornamelijk te richten op waterstof (op basis van de wankelmotor). Nu komt Mazda daar op terug, want een elektrische Mazda2 is in de maak. Afhankelijk van de rijstijl bedraagt de actieradius 200 kilometer. In de lente van 2012 moet de emissieloze Mazda2 klaar zijn om aangeboden te worden aan lokale overheden en wagenparkbeheerders.

Meer E-Mazda's?
Doel van de elektrische Mazda2 is kennisvergaring over elektrisch aandrijflijnen en elektrisch rijden in het algemeen (voor- en nadelen, gebruiksgemak, rijplezier). Op de vraag of Mazda zich daarna alsnog gaat storten op elektrische modellen durven wij geen antwoord te geven. Voorlopig zijn ze onder de noemer SkyActiv zeer druk met nieuwe, innovatieve technieken. Het is niet exact bekend of hier ook complete alternatieve aandrijflijnen in zijn opgenomen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model