Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda2 vanafprijs

Nieuws: Mazda2 vanafprijs

Dit kost de nieuwe Mazda2 op z'n minst

06.11.2014

Mondjesmaat geeft Mazda (nieuwe) informatie vrij over de nieuwe 2. Op zich begrijpelijk, want het model staat pas over pak 'm beet zes maanden bij de dealer. Toch is de vanafprijs alvast vrijgegeven.

Verderop in 2015 wordt de eerste lichting aan nieuwe Mazda2's verscheept naar Europa. Dat duurt dus nog maanden en normaliter rekenen we dan ook nog niet op de bekendmaking van de vanafprijs. Mazda doet het anders en de moordende concurrentie in het B-segment heeft daar vast alles mee te maken. Wellicht dat het mensen aanspoort om nog eventjes de hand op de knip te houden ten gunste van de nieuwe 2.

1.5 benzine
Vanaf de marktlancering is de Mazda2 te rijden met drie benzine- en één dieselmotor. Als instapper is er de 1.5 Skyactiv-G met 75 pk en 135 Nm, en die is er vanaf € 14.450,-. Staat dit tarief je aan, dan ben je verzekerd van een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 12,1 seconden en een top van 171 km/h. Als gemiddeld verbruik geeft Mazda 4,7 l/100 km op.
De andere twee benzinemotoren zijn een 90 pk en 148 Nm sterke 1.5-benzine en een 115 pk sterke versie met hetzelfde koppel. Die laatste is zelfs best pittig te noemen met een sprint in 8,7 seconden, terwijl het opgegeven verbruik slechts twee tiende hoger ligt dan de basismotorisering. De diesel levert 105 pk bij 220 Nm (tussen 1.400 en 3.200 tpm) en voor de zakelijke rijders is het interessant om te weten dat deze plus de twee lichtste benzines in aanmerking komen voor 20% bijtelling.

Concurrentievergelijk
Pakken we de directe concurrentie erbij, dan blijkt voor de nieuwe Mazda2 tussen de vijfhonderd en duizend euro extra nodig te zijn. Neem de Ford Fiesta bijvoorbeeld. Die kost met vergelijkbare motor minimaal € 13.595,-. Ook de net geïntroduceerde Skoda Fabia is iets goedkoper met een vanafprijs van € 13.690,-. Nog een nieuwkomer is de Opel Corsa. Die staat in de boeken vanaf € 13.995,-. En dan rijd je een driecilinder-turbomotor met 90 pk. Kortom, de Mazda2 zal het niet makkelijk krijgen, al is dat inmiddels volstrekt normaal in dit tjokvolle segment.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model