Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda wankelmotor

Nieuws: Mazda wankelmotor

Nog geen afscheid van de wankelmotor

10.09.2012

Onlangs moesten we met tegenzin melden dat Mazda afscheid wilde nemen van de wankelmotor. Vandaag kunnen we echter met genoegen vertellen dat Mazda-topman Yamanouchi hier graag nog even op terug wil komen.

Tijdens de Moskou Motor Show verklaarde Takashi Yamanouchi, CEO van Mazda namelijk tegenover PistonHeads dat hij het unieke principe graag wil behouden. Overigens niet als hoofdaandrijving, maar ter ondersteuning van een elektrische krachtcentrale. Dat zit zo; een wankelmotor is onder normale gebruik redelijk onzuinig, maar dat is anders wanneer men de krachtbron op een constant toerental houdt. Dan kan het principe juist relatief efficiënt functioneren. Bijkomend voordeel is de wankelmotor eveneens licht en compact is in vergelijking met reguliere krachtbronnen.

Mazda is niet de enige
De eerste modellen die dit principe gaan gebruiken zullen vanaf volgend jaar in kleine aantallen geleverd worden. Het gaat dan om elektrische auto´s met een wankelmotor als range-extender. Een soortgelijk traject wordt bij de heren uit Ingolstadt ook al gebruikt. Hier test men al enige tijd met een Audi A1 E-tron met wankelmotor.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model