Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda SEMA 2010

Nieuws: Mazda SEMA 2010

Wat Honda kan kan Mazda ook

05.11.2010

Op SEMA 2010 pakt Honda flink uit met als spil de CR-Z. Mazda doet hetzelfde tijdens de tuningbeurs in Los Angeles maar pakt het gevarieerder aan door zich op meerdere van haar modellen te richten.

Mazda is de maker van lekker rijdende auto's, maar niet meteen van het soort dat je meteen aan racen doet denken. Op de SEMA laat Mazda zich van een andere kant zien door een greep uit haar collectie te tonen welke zijn getransformeerd tot ware circuitmonstertjes.

Mazda2
MazdaHet tentoongestelde begint bescheiden met de two-tone grijs kleurige Mazda2 gehuld in een tuningtenue dat in het bijzonder populair is bij onze oosterburen: kleine wielen, breed rubber, toegenomen spoorbreedte, tikkeltje ordinair en een beetje goedkoop ogend. Typisch van die accessoires waarmee we (jeugdige) Duitsers ieder jaar na afloop van de Essen Motor Show richting het parkeerterrein zien struinen. De donkergrijze Mazda2 is helemaal gericht op circuitgebruik met zijn aerodynamische spoilerpakket, H&R-onderstel, racekuipen en een rolkooi waar ooit de achterbank zat. Duidelijk speelde het zo licht mogelijk maken van de Mazda2 hier een belangrijke rol. De blits maken doe je met het gifgroene exemplaar. Bovendien rijd je hierin een stuk smaakvoller rond.

Mazda3
MazdaOok de Mazda3 is een speciale trim afgereisd naar het westen van de VS. De Crystal White Pearl lak met lichtgrijze blokmotieven verwijst naar de Mazda3 Challenge racewagen waarmee Mazda daadwerkelijk in verschillende subklassen de strijd aangaat op het circuit. Voor de afwisseling zijn de spiegels, mistlampbehuizingen, grille en 19 inch wielen gehuld in zwart. Ook de achterste zijruiten zijn een paar tinten donkerder om die zo gewenste duistere look te creëren. Onderhuids doet de Mazda3 Sedan het met een opgevoerde 2.5 liter viercilinderblok die dankzij een Garrett-turbo 250 pk produceert. De hatchback is gebaseerd op de MPS-uitvoering en die levert van zichzelf al 260 pk. Toch kreeg deze er nog 20 pk extra bij waardoor het totaal op 280 pk komt.

Mazda MX-5
MazdaEn dan de beide MX-5's. Ze doen ons meteen denken aan de bolides waarmee wij begin dit jaar de Adria Raceway in Venetië onveilig maakten tijdens de Mazda MX-5 Open Race. Met name de dakloze versie met rolkooi heeft veel van onze toenmalige ter beschikking gestelde race-MX-5 weg. Rijdt goed dat verzekeren we je. De MX-5 Super20 - de versie met de oranje accenten - die op SEMA schittert is uitgerust met een opgevoerde motor van Cosworth. Specificaties worden helaas niet vrijgegeven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model