Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda RT24-P

Nieuws: Mazda RT24-P

Mazda RT24-P: voorproefje terugkeer op Le Mans?

22.11.2016

Slechts één keer won een Aziatische autofabrikant de befaamde 24 Uur van Le Mans. Die eer mag Mazda op haar naam schrijven. En de 787B waarmee het in 1991 de titel binnenhaalde is nog altijd populair onder autosportliefhebbers. Dromen van een terugkeer op Le Mans doen wij elk jaar weer. Zou die droom eindelijk uitkomen?

Mazda weet maar al te goed dat iedereen ze graag terug ziet komen op Le Mans. En geheel onrealistisch is dat niet. Om meerdere redenen. Ten eerste omdat Nobuhiro Yamamoto, het brein achter de 787B zich liet ontvallen dat hij het best voor zich ziet dat Mazda ooit weer op Le Mans zal rijden. Geen loze woorden, want daar houden Japanners niet van.

Rotatiemotor
Een tweede reden waarom wij hoop koesteren is het feit dat Yamamoto in hetzelfde interview liet weten dat wanneer Mazda terugkeert naar Le Mans hij dat graag met een rotatiemotor doet. En laat Mazda juist met die rotatiemotor weer volop bezig zijn.

Bloedmooie RT24-P
Oké, terug naar de reden waarom wij dit verhaal nu schrijven. Dat heeft alles te maken met de deze week gepresenteerde RT24-P. Een bloedmooi prototype dat zichzelf moet gaan bewijzen in het IMSA SportsCar Championship 2017 waar in januari de eerste race van plaatsvindt. Een 24 uurs-race op Daytona. Een mooie aanloop naar Le Mans? Wat ons betreft wel. De 2.0 liter turbomotor eruit en een rotatiemotor erin!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model