Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda MX-5

Nieuws: Mazda MX-5

Opgefriste Mazda MX-5 duikt op

03.07.2012

Er is onverwacht een foto opgedoken van een gefacelifte Mazda MX-5. Deze vernieuwde variant moet het gat overbruggen tot de introductie van de compleet nieuwe MX-5 in 2014. De wijzigingen zullen vooral optisch zijn.

Mazda heeft met deze subtiel gefacelifte MX-5 behoorlijk onder de radar weten te blijven. Nu zal het testwerk tot een minimum beperkt zijn geweest aangezien de verwachting is dat er onderhuids nauwelijks iets gaat veranderen. De SkyActiv-techniek die geïntroduceerd werd op de CX-5 gaat deze populairste roadster aller tijden voorlopig voorbij, pas op de compleet nieuwe MX-5 gaat dit zijn intrede doen. De huidige 1.8 (126 pk) en 2.0 (160 pk) benzinemotoren zullen dan ook gewoon leverbaar blijven, wellicht met een paar pk's meer en CO2-grammen minder.

Smile
De grille van de huidige MX-5 was al een lachebek en op de vernieuwde is dat effect alleen maar versterkt. Over de breedte lijkt een chromen strip te lopen en de mistlampbehuizing heeft een nieuw ontwerp gekregen. Ook de koplampen lijken te zijn aangepast alhoewel is daar met deze foto nog weinig van te zeggen.

Alfa Romeo
Ondertussen wordt er op het hoofdkantoor in Japan ook hard gewerkt aan de compleet nieuwe MX-5. Het huidige model doet immers alweer dienst sinds 2005 en moet binnen afzienbare tijd dan ook vervangen gaan worden. Mazda gaat echter niet over één nacht ijs en plant de lancering van de nieuwe MX-5 dan ook niet eerder dan 2014. Niet veel later zal een zusterauto gelanceerd worden door Alfa Romeo. Zij willen de Spider graag nieuw leven inblazen en zien de MX-5 als perfecte donor.

De gefacelifte Mazda MX-5 wordt waarschijnlijk in september tijdens de Autosalon van Parijs onthuld.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model