Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda MX-5

Nieuws: Mazda MX-5

Hier is de nieuwe Mazda MX-5

04.09.2014

We hebben er lang op moeten wachten, maar dit is de nieuwe Mazda MX-5! De vierde generatie van 's werelds best verkochte roadster. De nieuwe MX-5 komt volgend jaar op de markt en zet een traditie voort die Mazda, maar de MX-5 zelf in het bijzonder, een ijzersterke reputatie heeft gegeven.

Van top tot teen is de MX-5 nieuw. Maar wel met behoudt van zijn klassieke kenmerken. Neem zijn compacte afmetingen. De MX-5 is voortaan 1,73 m breed, 1,24 m hoog en met een lengte van 3,92 m ruim 10 cm korter dan zijn voorganger.

Kodo-design
We kennen het inmiddels van Mazda en bij de MX-5 is het niet anders; de Kodo-designtaal heeft model gestaan voor de nieuwe roadster. Dat vertaalt zich in een aantal scherpe lijnen waarbij de natuur als inspiratie heeft gediend. Bijzonder is het dat de auto volgens ons gevoel zelfs stylingkenmerken van eerdere generaties (lees: de eerste generatie) heeft. Alsof Mazda de 25-jarige historie van de MX-5 weer wil doen laten herleven.

Technisch
De enorme vernieuwingsslag heeft in het bijzonder betrekking op de techniek. Neem bijvoorbeeld het nieuwe onderstel dat gebruik maakt van dubbele draagarmen ter hoogte van de neus en een multilink-achterophanging waartussen de aandrijfstangen hun vermogen naar de achterwielen sturen. Die kracht komt van SkyActiv-G benzinemotoren en handgeschakelde transmissies met zes verhoudingen, maar exacte details willen de Japanners nog niet kwijt. Er moet nog wat overblijven voor de wereldpremière op de Autosalon van Parijs...

100 kg lichter
Kenners weten dat de MX-5 altijd al een echte sportauto is geweest. Met z’n fijne stuurrespons en delicate balans. Alleen op papier was het kleintje altijd al misleidend. Met maximaal 160 pk waren z’n prestaties immers aardig, maar niet hemeltergend. Zoals gezegd, over het vermogen weten we nog niets. Maar dat de nieuwe MX-5 100 kg minder op de weegschaal zet, weten we wel. Wedden dat je dat aan de prestaties zal zien? Helaas is het ook daarop nog even wachten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model