Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda MX-5

Nieuws: Mazda MX-5

Bauer tovert Mazda MX-5 tot Catfish

25.06.2013

De beeldschone Mazda MX-5 Superlight is helaas nooit in productie gegaan en dat vond Bauer eeuwig zonde. Het bedrijf besloot daarom een doorontwikkelde variant van de MX-5 te maken, speciaal voor de liefhebber.

Dat Bauer Limited de Mazda MX-5 als donorauto voor de Catfish heeft gekozen is niet vreemd. De MX-5 is betrouwbaar, heeft achterwielaandrijving, rijdt leuk en mag zich de meest verkochte roadster te wereld noemen dus de tweedehandsmarkt ervan is groot. Even neuzen op Marktplaats en de prijzen beginnen al bij € 1.500,- voor een exemplaar (bouwjaar 1990 - 2005, want dat is een voorwaarde) met redelijk weinig kilometers. Een extra investering van zo'n € 11.000,- later en je rijdt deze onvervalste Catfish. Want dat schappelijke bedrag rekent Bauer Limited namelijk voor een complete ombouw.

Van 1.8 tot V8
Een behoorlijke dooddoener van de Mazda MX-5 Superlicht was zijn piekvermogen van slechts 126 pk. Met een leeggewicht van nog geen 1.000 kg wil de Superlight best van z'n plek, maar echt snel is hij niet. De Bauer Limited kan dat wel zijn, want het is mogelijk het motorcompartiment te vullen met een dikke LS-V8 van General Motors. Houdt dan wel rekening met een prijskaartje dat op kan lopen tot ruim € 40.000,-. De MX-5 is van nature niet bestand tegen de brute krachten van een sterke zes- of achtcilinder, dus diverse aanpassingen waaronder verstevigingen aan het chassis moeten worden aangebracht zodat de Catfish niet bij de eerste de beste bocht kromtrekt. Nadeel hiervan is dat de Catfish een stuk zwaarder wordt. Toch belooft Bauer dat alle Catfish-uitvoeringen, van eentje met een 4-cilinder tot aan een versie met V8, een onvervalste circuitauto is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model