Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda Le Mans 2013

Nieuws: Mazda Le Mans 2013

Mazda gaat weer Le Mans rijden in 2013

18.06.2012

Terwijl afgelopen weekend de 24 Uur van Le Mans in volle gang was deed Mazda een opmerkelijke mededeling: 22 jaar na hun zege in de befaamde race gaat het merk het opnieuw proberen. In 2013 staat Mazda Motorsports aan de start met de LMP2-bolide voorzien van een 2.2 SkyActiv-diesel.

Achttien jaar lang nam Mazda deel aan de 24 Uur van Le Mans, in 1991 voor het laatst. Het was stoppen op het hoogtepunten want in dat jaar won Mazda de legendarische race met de 787B voorzien van rotatiemotor. Een triomf die nog altijd omringd is in de geschiedenisboeken van Le Mans. Niet alleen is Mazda het enige Aziatische merk dat ooit de 24 Uren van Le Mans op zijn naam schreef, ook zijn sindsdien de reglementen aangepast waardoor rotatiemotoren werden uitgesloten van deelname. De bijzondere krachtbron, ook wel wankelmotor genoemd, bleek oppermachtig.

SkyActiv
Mogelijk enthousiast geworden door de terugkeer van andere automerken (Toyota, Nissan, Aston Martin) gaat Mazda in 2013 dus opnieuw proberen. Evenals Porsche overigens, maar het enigszins spijtige is dat het Japanse merk niet voor de overall overwinning gaat. Mazda Motorsports zal namelijk deelnemen in de LMP2-klasse, een categorie onder de doorgaans zegevierende LMP1-auto's. De bolide van Mazda zal worden aangedreven door een 2.2 liter SkyActiv D, een diesel die naar eigen zeggen in de basis gelijk is aan de versie die verkrijgbaar is in de CX-5 crossover. Meer nieuws hierover zal in de loop van dit en volgend jaar worden bekend gemaakt, maar dat de 81ste editie ook een niet te missen 24 uur zal zijn staat bij voorbaat al vast.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model