Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda Koeru

Nieuws: Mazda Koeru

Mazda Koeru blikt vooruit op nieuwe CX-7

15.09.2015

Mazda is helemaal in de ban van het SUV annex crossover-concept en daar is wat voor te zeggen gezien het enorme succes dat het relatief kleine Japanse automerk ermee heeft. Logisch dus dat de derde loot aan haar jongste crossover-stam ook al in de startblokken staat: de nieuwe CX-7, nu nog Koeru geheten.

Als je niet beter zou weten zou je welhaast geloven dat de F-Pace een tweelingbroer heeft waarvan je het bestaan tot zopas nog niet wist; zoveel lijkt de Mazda Koeru op die Jaguar. Zelfs qua formaat komen de twee SUV's overeen. Zo heeft de Koeru een lengte van 4,6 meter, bij een breedte van 1,9 meter en een hoogte van 1,5 meter. Maar het is toch vooral Jaguar voor wie deze maten tot voor kort vreemd waren. Mazda koppelt ze al een tijdje aan de CX-7 en de Koeru Concept is een voorbode van de nieuwe generatie van dat model.

Summier met details
Traditioneel staan bij Mazda de studiemodellen niet ver af van het uiteindelijke productiemodellen en toch wil het merk verder nog maar weinig kwijt over de conceptuele CX-7. Details blijven daarom uit voor nu, maar Mazda wil wel alvast meegeven dat de auto, ondanks zijn forse formaat, in de geest zal rijden zoals dat tegenwoordig elke Mazda typeert: scherp en plezierig, met als drijvende kracht natuurlijk de SkyActiv-technologie.

Meer details gewenst
Verder meldt Mazda dat er extra veel aandacht is uitgegaan naar een zo laag mogelijk gewicht en een zo hoog mogelijke stijfheid. Dat laatste moet zowel bijdragen aan het enthousiasmerende rijgedrag als een stiller interieur. Niettemin hopen we snel op onthullende informatie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model