Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda Kiyora

Nieuws: Mazda Kiyora

Nieuwe stadsauto van Mazda

15.09.2008

Op de aanstaande salon van Parijs presenteert Mazda vier wereldprimeurs. Eén ervan is het milieuvriendelijke urban studiemodel Kiyora. Een nieuwe generatie stadsauto’s met jonge automobilisten als doelgroep.

Kiyora staat voor schoon en puur en biedt volgens Mazda een groot rijplezier gecombineerd met milieuvriendelijke én veiligheidseigenschappen. Het ontwerpthema van de Kiyora is gebaseerd op water en maakt onderdeel uit van Mazda´s lange termijn visie, "duurzaam Zoom-Zoom".

Mazda KiyoraDe Kiyora is ontworpen op een geheel nieuw platform, waarbij gestreefd is naar een zo laag mogelijk gewicht, zonder afbreuk te doen aan een hoge veiligheidsstandaard. De Kiyora zal geleverd worden met een direct ingespoten viercilinder en de onsteking is voorzien van het SISS start-stop systeem (Smart Idle Stop System). Dit systeem zou een positief effect moeten hebben op de CO2 uitstoot, zonder dat de consument zich gesteld ziet voor hoge kosten. De doorgevoerde aerodynamica draagt eveneens haar steentje bij. Door zijn looks en moderne features in het interieur zal de Kiyora vooral een aantrekkingskracht moeten hebben op een jonger publiek.

In Parijs is dit studiemodel gezamenlijk te zien met de facelift van de MX-5 en de nieuwe common rail turbodieselmotoren voor de Mazda 6 (2.2 CiTD) en de Mazda 2 (1.6 CiTD).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model