Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda CX-5 facelift

Nieuws: Mazda CX-5 facelift

Mazda etaleert gefacelifte CX-5 in Los Angeles

21.11.2014

Zoals aangekondigd heeft Mazda veel nieuws te melden op de momenteel gehouden LA Auto Show. De grootste klapper is de nieuwe CX-3, maar de Japanners hebben ook de gefacelifte CX-5 naar Californië meegenomen.

Met de CX-5 heeft Mazda een regelrechte homerun in huis en om dat te prolongeren is het model op enkele punten opgefrist. De vernieuwde CX-5, die volgend jaar op de markt zal verschijnen, is van voren te herkennen aan de nieuwe grille en koplampen waarin voortaan de LED-dagverlichting is opgenomen. Van buiten zijn dat eigenlijk ook wel de vernieuwingen, naast het feit dat hij rolt op nieuwe 19 inch aluminium velgen. Tevens zijn er twee nieuwe lakkleuren te kiezen: Sonic Silver Metallic en Titanium Flash Mica.

Nieuwe infotainment
Het interieur is iets rigoreuzer aangepakt, al zal de bestaande eigenaar zich nog altijd vertrouwd voelen. Dit heeft te maken doordat de indeling en het ontwerp weinig zijn veranderd, maar er is gebruikt gemaakt van betere materialen. Verder is de middenconsole geüpdatet met het modernere infotainmentsysteem dat debuteerde in de Mazda3. Ook de bekleding is in het nieuw gestoken, de de CX-5 is weer iets stiller geworden volgens Mazda. Het praktische gehalte stijgt door meer ruimte in de opbergvakken en de introductie van een elektronische handrem.

Motoren
De CX-5 zal wederom leverbaar zijn met vier aandrijflijnen, maar of daaraan ook het en ander is gewijzigd is niet bekend. Zo niet dan dat luidt het palet een 2.0 liter benzine met 165 pk en voorwielaandrijving, een 160 pk sterke benzine met vierwielaandrijving en twee diesels: de 175 pk sterke 2.2d (die enkel als sportieve GT-M en AWD is te verkrijgen) en een variant met 150 pk. Die laatste is er enkel met voorwielaandrijving.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model