Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda concept Tokyo 2015

Nieuws: Mazda concept Tokyo 2015

Teaser: nieuwe sportauto van Mazda als conceptcar

01.10.2015

Eindelijk! Er hebben al zoveel geruchten de ronde gedaan, zoveel wensen zijn hardop uitgesproken en zoveel Mazda-liefhebbers hebben ervan gedroomd, maar nu lijkt het eindelijk zover dat er een nieuwe sportcoupé in de pen zit.

Mazda mag zich over de daadwerkelijke plannen dan op de achtergrond houden, hun uitspraak "Mazda heeft op de komende Tokyo Motor Show 2015 een wereldpremière met de onthulling van een nieuwe sportauto in concept fase" zegt ons genoeg. 'Een sportauto in conceptfase', dat betekent dat er niet zomaar een stijloefening wordt getoond.

Moderne interpretatie van de Cosmo Sport
Deze nieuwe sportauto moet in de voetsporen treden van de Mazda Cosmo Sport 110S uit 1967. Die wordt door de fabrikant immers niet voor niets naast de nieuwe conceptcar op de stand in Tokyo geparkeerd. Of we daarmee ook kennis mogen gaan maken met de terugkeer van de wankel-/rotatiemotor is puur gissen. De sportcoupé uit 1967 werd inderdaad aangedreven door een wankelmotor en Mazda heeft al vele jaren geruchten daarover de wereld in geholpen, maar we weten het pas zeker als ze daadwerkelijk hun plannen ontvouwen. Wellicht zal de sportauto wel elektrisch aangedreven zijn en functioneert de wankelmotor als range extender, ook dat is namelijk al eens gesuggereerd door de Japanners.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model