Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Maybach 62 S

Nieuws: Maybach 62 S

Limousine met topprestaties

01.02.2008

De Maybach 62 S is het nieuwe vlaggenschip van het luxueuze en exclusieve automerk. Maybach claimt dat deze 62 S kan worden gezien als "world´s most powerful chauffeur-driven saloon in series production". En behalve dat is de Maybach 62 S een supercomfortabele limousine die aan de meest veeleisende klantwensen voldoet.

Het merk Maybach werd in de jaren 1920 en 1930 gezien als de meest luxe automobiel die er verkrijgbaar was. Maar het merk stierf een stille dood en verdween van de markt. Maar dankzij DaimlerChrysler - en Mercedes in het bijzonder - werd Maybach weer nieuw leven ingeblazen. Met de introductie van de Maybach 57 en 62 werden twee nieuwe modellen gepresenteerd.

De veeleisende klantenkring van Maybach heeft het merk er echter toe bewogen om ook met een sportievere versie van de luxueuze limousine te presenteren. Op wens van de klanten kwam Maybach met de 57 S. Het model is gebaseerd op de ´gewone´ 57 maar heeft een krachtigere motor, een sportiever onderstel en een iets sportievere aankleding. Datzelfde geldt voor de 62 S. Maar dit model is meer gefocust op een uitermate luxueus gevoel en veel comfort. Maybach heeft de auto dan ook ontwikkeld voor mensen die zich laten rijden. De Duitse fabrikant geeft dan ook aan dat dit de "world´s most powerful chauffeur-driven saloon in series production" is.

Comfort van ongekend niveau

Wie plaats neemt in de Maybach 62 S kan genieten voor de hoogste mate van comfort en luxe die denkbaar is in een auto. Het interieur is luxer dan menig gemiddelde huiskamer. Zeer exclusieve materialen als hout, leer en carbon overheersen. Uiteraard zijn alle materialen streng geselecteerd en voldoen deze alleen aan de meest hoogwaardige eisen die een autofabrikant kan stellen. De beide achterstoelen zijn in alle richtingen elektrisch instelbaar, voorzien van een massagestand, verwarming en ventilatie. Het grote glazen dak kan met een druk op de knop meer of minder licht doorlaten. Dankzij dit dak en de vele sfeerverlichting kan vooral ´s avonds een huiselijke sfeer worden gecreëerd. De open haard mag dan nog net ontbreken, maar de DVD-speler, de enorme TFT-schermen en de mogelijkheid om TV te kijken of te internetten doen niet onder voor een gemiddelde woning.

612 pk sterke Mercedes-AMG V12

Wanneer snelheid geboden is kan de chauffeur profiteren van de enorme twaalfcilinder die onder de imposante motorkap is gemonteerd. De motor is gebouwd bij Mercedes-AMG en voorzien van zowel een dubbele turbo als een watergekoelde intercooler. Met een vermogen van maar liefst 612 pk en een koppel van 1.000 Nm kan de Maybach 62 S in slechts 5,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h sprinten. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model