Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Foto's: Nieuws Maybach 62 Landaulet

Nieuws: Maybach 62 Landaulet

Open air experience

02.11.2007

Maybach onthult in Dubai de 62 Landaulet. De auto is officieel een conceptcar, maar zal in een zeer exclusieve oplage worden gebouwd. Met de 62 Landaulet grijpt Maybach terug naar het verleden en bovendien presenteert het merk hiermee één van de meest bijzondere cabrio´s ooit.

Foto's: Nieuws Maybach 62 LandauletMaybach 62 Landaulet: Open air experience Maybach onthult in Dubai de 62 Landaulet. De auto is officieel een conceptcar, maar zal in een zeer exclusieve oplage worden gebouwd. Met de 62 Landaulet grijpt Maybach terug naar het verleden en bovendien presenteert het merk hiermee één van de meest bijzondere cabrio´s ooit.

Stoffen dak

Foto's: Nieuws Maybach 62 LandauletMet de introductie van de 62 Landaulet presenteert Maybach de meest exclusieve auto die het merk ooit op de markt heeft gebracht. De Landaulet is gebaseerd op de 62 S, maar dan met een open dak. Het is een soort van cabriolet waarbij alleen de achterpassagiers open kunnen zitten. Hiervoor heeft Maybach een deel van het dak verwijderd en een stoffen kap gemonteerd. Deze is met een druk op de knop in 16 seconden te openen of te sluiten. Opvallend aan de Landaulet is dat de chauffeur wel in een afgesloten ´cabine´ zit. Het is een concept dat op dit moment geen enkele andere fabrikant aanbiedt.

Tweedelig interieur

Foto's: Nieuws Maybach 62 LandauletHet interieur is - zoals gezegd - opgesplitst in tweeën. De chauffeur heeft een volledig zwart interieur waar hout en leer de overhand hebben. De passagiersruimte is juist geheel wit aangekleed. Het leer op de stoelen, de matten op de vloer het materiaal waaruit het dak is gemaakt heeft een witte kleur. Om voor een mooi contrast te zorgen zijn de houten sierlijsten zwart gelakt.

Comfort van het hoogste niveau

Foto's: Nieuws Maybach 62 LandauletUiteraard ontbreekt het de inzittenden nergens aan. Zo zijn de beide stoelen in vele standen instelbaar en bovendien voorzien van verwarming, ventilatie en een massagestand. Voor vermaak aan boord is een DVD-speler gemonteerd waarbij op twee schermen kan worden genoten van een film. De CD-wisselaar, de koelkast en de speciale houders voor champagneglazen moeten het plaatje compleet maken.

6.0 liter V12

Foto's: Nieuws Maybach 62 LandauletOnder de motorkap ligt de welbekende 6.0 liter V12 die we kennen uit de 62 S. De motor ontwikkelt mede dankzij de dubbele turbo een vermogen van 612 pk en een koppel van maar liefst 1.000 Nm. Airmatic DC luchtvering zorgt ervoor dat ook op hoge snelheid kan worden genoten van een ongekend comfortabel rijgedrag.

Ruim 1 miljoen euro

Maybach zal de 62 Landaulet in een zeer exclusieve oplage van slechts 20 stuks gaan bouwen. Alle exemplaren zijn inmiddels verkocht en de prijs zal rond de 1 miljoen euro (exclusief belastingen) liggen. Daarmee is dit de meest exclusieve cabriolet die er op dit moment leverbaar is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model