Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Maserati supercar

Nieuws: Maserati supercar

Nieuwe supersportauto van Maserati op komst

06.12.2012

Bij Maserati wil men groeien, flink groeien, maar ook graag dromen waar maken. Dat laatste gaat men de komende jaren doen met de ontwikkeling van een compleet nieuwe supersportwagen die de absolute top van het Maserati-gamma zal vormen.

De komende jaren wordt het leveringsgamma van Maserati fors uitgebreid. In eerste instantie komt de onlangs gepresenteerde nieuwe Quattroporte op de markt. Die is voor het eerst ook leverbaar met V6 en daardoor toegankelijker dan ooit tevoren. Vervolgens zal in 2013 de Ghibli op de markt komen, het model dat onder de Quattroporte gepositioneerd wordt. Het gamma aan nieuwe ´volumemodellen´ wordt afgesloten met de Levante, Maserati´s SUV waarvan we al eerder een voorproefje kregen.

Instappen
Al die nieuwe modellen moeten bij Maserati voor een enorme expansie gaan zorgen. De Italianen willen groeien van de 6.000 exemplaren die het momenteel per jaar produceert naar 50.000 exemplaren voor het einde van dit decennium. En dat is enorm ambitieus. Om dit te realiseren wordt niet alleen het modellengamma flink uitgebreid maar doet ook een V6 zijn intrede, precies zoals we dat bij de Quattroporte al gezien hebben. Om de cirkel helemaal rond te maken staan er diesels op het programma er wordt er nagedacht over de mogelijkheden wat betreft hybrides. Het verkoopapparaat  wordt tot slot flink verstevigd door het aantal dealers wereldwijd maar liefst te verdubbelen.

Supercar
Als al die plannen in gang zijn gezet komt er ruimte voor de ontwikkeling van een spectaculaire topper. De absolute koning van het gamma wordt volgens Autovisie een nieuwe supercar. Die zal in de voetsporen treden van de MC12 met als grote verschil dat de supercar niet zo strikt gelimiteerd zal worden als diens spirituele voorganger. Details wil Maserati nog niet geven, maar met de expertise van Ferrari om de hoek twijfelen wij niet aan het potentieel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model