Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati Quattroporte

Nieuws: Maserati Quattroporte

De nieuwe Quattroporte: de motoren

22.11.2012

Deze week start Maserati de productie van de nieuwe Quattroporte op. Veel daarover is al gezegd en geschreven, maar het was nog niet bekend met welke motoren de Italiaanse sportlimousine is te verkrijgen. Inmiddels is dit ook verleden tijd.

Maserati zal in eerste instantie slechts 15 Quattroporte´s per dag gaan bouwen. Vanaf volgend jaar moeten dit er 130 per dag zijn. De assemblage van de Quattroporte vindt plaats in Turijn, maar alvorens het huwelijk (het samengaan van de carrosserie en de motor) kan plaatsvinden hebben de krachtbronnen er al een reis van dik 300 kilometer opzitten. Ferrari produceert namelijk in Maranello de verkrijgbare motoren in de nieuwe Quattroporte. Een 3.0 liter V6 vormt de basismotor, een V8 de topmotorisering.

Specificaties
In tegenstelling tot de vorige Quattroporte is het nieuwe model weer leverbaar met een zescilinder. Behelpen is dat overigens niet. Volgens Auto Editizione, de autowebsite die de specificaties van de twee krachtbronnen heeft weten te bemachtigen, is de instapper goed voor een vermogen van 410 pk. Dat is nog meer dan de 400 pk sterke achtcilinder in de vorige generatie. Qua aandrijving kan de klant kiezen uit vierwiel- of louter achterwielaandrijving. In het geval van de laatste duurt de spurt naar 100 km/h slechts vijf seconden en kan een top bereikt worden van 285 km/h. De vierwielaangedreven variant is opvallend genoeg - want doorgaans zwaarder - eentiende sneller naar honderd terwijl de top 1 km/h lager ligt.
Voor wie meer kracht wenst is er de 3.8 liter V8, ook voorzien van turbotechnologie. De topper weet maximaal 530 pk op te wekken en sleurt de Quattroporte in 4,7 seconden naar de 100 km/h. Verliezen van de luchtweerstand doet hij pas bij 307 km/h.

Detroit
Over het verbruik van beide motoren is nog niets bekend gemaakt en ook de prijzen is Maserati ons nog schuldig. Het officiële debuut van de nieuwe Quattroporte staat dan ook pas gepland tijdens de NAIAS in Detroit. Die show wordt traditioneel in januari gehouden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model