Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati Quattroporte

Nieuws: Maserati Quattroporte

De nieuwe Maserati Quattroporte!

08.11.2012

Maserati heeft de nieuwe Quattroporte gepresenteerd. De vorige is maar liefst acht jaar meegegaan en op uiterlijk beoordeeld mag de nieuwe, zesde generatie minstens zo lang in ons midden blijven. Wat een beauty!

Veel informatie over de nieuwe Quattroporte geeft Maserati nog niet vrij, dat volgt later. In plaats daarvan krijgen we zes foto's. Het is genoeg. Bij een Maserati draait het in eerste instantie toch voornamelijk om de show. En die steelt de nieuwe, net zoals de generaties daarvoor dat deden met de voorlaatste Quattroporte als voorlopig hoogtepunt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Maserati sommige designelementen die kenmerkend waren voor het vorige model doelbewust behield. Het Italiaanse merk noemt daarin onder meer de grille, de drie luchtsleuven aan de zijkant en de driehoekige C-stijl. Desondanks werd er tegelijkertijd een nieuwe ontwerpstijl geïntroduceerd en dit heeft alles te maken met het feit dat de nieuwe Quattroporte aan de vooravond staat van een 'nieuw Maserati' met meer en meerdere op de moderne mens gesneden modellen. Het interieur van de nieuwe Quattroporte bewijst dit misschien nog wel het meest. Maserati had als doel gehad met simpele lijnen een zakelijk en functioneel doch sfeervol binnenste te creëren. Oordeel zelf!

Bemoeienis Ferrari
Vrijwel op gelijke hoogte met design staat de techniek van iedere Maserati. Wat dat betreft is het merk niet over een nacht ijs gegaan. Hun 4,95 meter lange nieuwe sportsedan is tot op de laatste schroef nieuw ontworpen. Over de te verkrijgen motoren zegt Paolo Martinelli, Maserati Powertrain Director, het volgende Passie en state-of-the-art technologie, kenmerkend voor de nieuwe krachtbronnen van de volgende generatie Maserati's, hebben geresulteerd in motoren die niet alleen krachtiger zijn dan ooit, of opwindender dan ooit om mee te rijden, maar zijn ook milieuvriendelijker dan ooit. Een heleboel marketingpraat, maar gezien het feit dat Ferrari intensief meehielp met de ontwikkeling van het motorenpalet, waaronder sowieso een V8 schaart, kun je dit gerust voor waarheid aannemen. De zusterstal uit Maranello zal de krachtbronnen ook bouwen. Lichter dan voorheen is de Quattroporte ook, tot wel 150 kilogram.

Mooi vooruitzicht
Zoals gezegd is de nieuwe Quattroporte de eerste van een heel nieuwe generaties Maserati´s die het merk hoger in de verkooplijsten moet brengen. Tegen 2015 willen de Italianen per jaar wereldwijd 50.000 eenheden verkopen. De verwachting is dat de Quattroporte daarvan een fors deel voor rekening neemt, tot wel 10.000 exemplaren en waarvan de helft in de VS blijft. De luxe performance-sedan wordt namelijk op twee verschillende continenten geproduceerd, 'maar de oorsprong zal stevig in Modena verankerd zijn en blijven, daar waar onze roots liggen', zo beweert Harald Wester, Maserati's CEO. Andere Maserati's die in de pijplijn zitten zijn de Levante, een SUV, en de wedergeboorte van de Ghibli, het kleine broertje van de Quattroporte.

De nieuwe Maserati Quattroporte zal in januari debuteren op de NAIAS in Detroit en kort daarna de showrooms binnenrijden. Mee informatie volgt tijdens de persconferentie op die Amerikaanse autoshow.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model