Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati Quattroporte Sport GT S

Nieuws: Maserati Quattroporte Sport GT S

Nieuwe Quattroporte Sport GT S

23.12.2008

Maserati presenteert de nieuwe Quattroporte Sport GT S. Net als van het pre-facelift model is deze Sport GT S het sportieve topmodel binnen het Quattroporte-gamma. Onderhuids ligt een V8 met een vermogen van 440 pk.

Dit jaar onderging de Maserati Quattroporte een subtiele facelift. En daarmee verdween de Sport GT S uit het leveringsgamma. Maserati presenteert dat model echter opnieuw. Temeer ook omdat concurrenten als de Porsche Panamera en Aston Martin Rapide ook leverbaar zijn met zeer krachtige motoren en de nadruk op sportiviteit. Bij de Quattroporte Sport GT S ligt daarbij dan ook meer nadruk op. Maserati zelf omschrijft het als ´een echte rijmachine vermomd als luxueuze sedan´.

Optische verschillen
Maserati QuattroporteOm het verschil met de andere uitvoeringen aan te duiden monteren de Italianen een speciale zwarte grille met daarin het Drietand-logo dat is voorzien van rode accenten. De koplampen hebben een metallic titanium behuizing en de dubbele ovalen uitlaatpijpen zijn in zwart uitgevoerd. Binnenin zien we speciale M-design stoelen met geperforeerd Alcantara en leer. Bovendien is er titaniumkleurig materiaal gebruikt voor de afwerking.

Meer vermogen en sportiviteit
Maserati QuattroporteOnderhuids ligt de nadruk eveneens op een sportiever karakter. De 4.7 liter V8-motor werd getuned tot 440 pk (+10 pk). Verder is de software van de versnellingsbak aangepast en zijn de veren stijver. Het sportuitlaatsysteem is ook aangepast en wordt bestuurd door pneumatische kleppen voor een diepe, grommende en indrukwekkende sound.

De Maserati Quattroporte Sport GT S debuteert op de NAIAS in Detroit en zal in de loop van 2009 leverbaar zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model