Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati Quattroporte - B&W

Nieuws: Maserati Quattroporte - B&W

15 B&W-speakers voor nieuwe Quattroporte

17.12.2012

Eind september werd bekend dat Bowers & Wilkins de overstap had gemaakt van Land Rover Jaguar naar Maserati. De nieuwe Quattroporte zal het eerste model zijn waarin de klanken van het Britse hifimerk gehoord kunnen worden. En nu wordt over dat nieuwe audiosysteem meer uit de doeken gedaan.

Bowers & Wilkins, beter bekend als B&W, is een ervaren en gerenommeerde speler in de hifi-industrie en met name bekend van haar huishoudelijke speakerlijn. Sinds enige tijd is het Britse bedrijf ook actief in de autowereld en via merken als Jaguar en Land Rover is de ster van B&W ook in deze branche rijzende. Onlangs is B&W een samenwerking aangegaan met Maserati. Het audiosysteem dat zij leveren voor de nieuwe Quattroporte beslaat in totaal 15 luidsprekers, maar die hebben - zoals het een hoogwaardige hififabrikant betaamd - niet allemaal dezelfde functie en zijn zodoende ook niet uit dezelfde materialen opgebouwd.

800-serie
Aan het audiosysteem voor Maserati werkten dezelfde engineers die ook verantwoordelijk waren voor de vermaarde B&W 800-serie, de luidsprekers die onder andere voor bioscoopopnames worden gebruikt in de beroemde Abbey Road Studios in Londen. En dat betekent zodoende eveneens aluminium tweeters, Kevlar midrange-units en Rohacell-woofers voor het carhifi-systeem in de nieuwe Quattroporte. Om een maximale geluidservaring te creëren is gekozen voor een volgende lay-out:
- 25 mm extended-range aluminium tweeters in het dashboard (L/C/R) en in de achterportieren
- 100 mm Kevlar midrange-drivers in de voorportieren, het dashboard en links en rechts achterin
- 165 mm koolstofvezel Rohacell bass drivers in de voorportieren
- 165 mm Kevlar bass/midrange-drivers in de achterportieren
- 320 mm x 200 mm subwoofer achterin

QuantumLogic surround
Het geluid van B&W staat te boek als eerlijk en natuurgetrouw en dat moet ook terug te horen zijn in de nieuwe Maserati. Maar omdat de Quattroporte zich ook uitstekend leent voor personenvervoer ging er tijdens de ontwikkeling tevens een deel van de aandacht naar het realiseren van een echte surroundervaring. Speciaal voor de dik vijf meter lange sportlimousine is daarvoor een beroep gedaan op een Harman DSP klasse D-versterker met zogeheten QuantumLogic surround-technologie. Volgens B&W geeft deze innovatieve surround-technologie de inzittenden de ervaring op het podium van een concert te staan of juist op afstand te genieten in het publiek. "Listen and you'll see", aldus de slogan van Bowers & Wilkins. En dat kan vanaf 14 januari, al moet je daarvoor wel helemaal naar Detroit reizen. Het Europese debuut van de Quattroporte staat immers pas in de lente gepland.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model