Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Maserati Mostro

Nieuws: Maserati Mostro

Maserati Mostro: schitterend eerbetoon aan vervlogen tijden

02.06.2015

Maserati bestaat 100 jaar. En dat wordt uitbundig gevierd. Het hoogtepunt tot dusverre is wat ons betreft de dit weekend debuterende Maserati Mostro, een eerbetoon aan de 450 S Coupe Zagato uit 1957.

Het is de Italiaanse koetswerkbouwer Zagato die op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este de Maserati Mostro voorstelt. Zagato is immers degene die samen met Maserati verantwoordelijk is voor de creatie. Zagato tapte de inspiratie voor het model uit de autogeschiedenis. Uit 1957 om precies te zijn. Toen creëerde het bedrijf op verzoek van Sir Stirling Moss een speciale coupé voor deelname aan de 24 uren van Le Mans.

Retro-looks
De vormgeving is bijgevolg erg retro, met z'n lange motorkap en sterk afgeronde cabine. Maar er zijn ook talloze moderne elementen. Een carbon monocell bovenop een stalen buizenstructuur bijvoorbeeld. Of de vleugeldeuren. Voor de aandrijving zorgt een Maserati V8 die gekoppeld is aan een halfautomatische zesbak. Maar met welke specificaties? Daar rept Maserati met geen woord over.

Strikt gelimiteerd
Zagato wil 5 exemplaren van de Maserati Mostro bouwen. Maar je bank hoef je niet meer te bellen - ze zijn allemaal al verkocht. En dus blijft het bij dromen, net als voor veel van die andere Maserati-iconen die ze de afgelopen 100 jaar hebben voortgebracht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model