Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Maserati GS Zagato

Nieuws: Maserati GS Zagato

One-off

31.01.2008

Op het Concours Villa d´Este heeft Zagato de Maserati GS Zagato onthuld. De superexclusieve Maserati GS werd in opdracht van een steenrijke Italiaanse zakenman ontworpen en gebouwd. Als basis voor de Maserati GS diendede Gran Sport Spyder.

Het zal voor veel autoliefhebbers een droom zijn om hun eigen auto te ontwerpen en uiteindelijk ook te (laten) bouwen. Dankzij de wederopstandig van de carrosseriebouwer - voornamelijk van Italiaanse afkomst - wordt deze droom voor steeds meer mensen werkelijkheid. Vorig jaar al zagen we de Ferrari 575 GTZ. Deze one-off werd door Zagato ontworpen en gebouwd in opdracht van een Japanse Ferrari-verzamelaar. Inmiddels kan Zagato weer een exclusief model aan haar portfolio toevoegen. De Italiaanse zakenman Paolo Boffi liet Zagato een exclusieve Maserati bouwen.

Aluminium carrosserie

Als basis voor de Maserati GS Zagato diende de Gran Sport Spyder. Onderhuids werden er slechts kleine aanpassingen gedaan, maar wel werd de wielbasis met 18 cm ingekort. Wel volledig nieuw is de carrosserie. Zagato liet zich bij het ontwerpen van deze auto inspireren door de Maserati A6 G Zagato uit 1954. De volledig uit aluminium opgetrokken carrosserie draagt de kenmerkende designelementen die we van Zagato kennen. Daarbij zijn vooral de achterruit en de vorm van de zijruiten kenmerkend voor het design. Op het front en op de achterzijde pronkt de Maserati drietand en op de zijschermen zien we het logo van de carrosseriebouwer.

Exclusief en eenmalig exemplaar

Een prijskaartje kunnen we aan deze auto niet hangen. De auto werd namelijk exclusief voor de Italiaanse zakenman gebouwd en blijft een eenmalig exemplaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model