Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati GS Zagato

Nieuws: Maserati GS Zagato

De jongste aanwinst van Zagato

09.05.2007

Zagato heeft de afgelopen jaren een duidelijke stempel gedrukt op de traditionele coachbuilders. Het Italiaanse bedrijf heeft met spectaculaire projecten laten zien waartoe het in staat is. Vorig jaar presenteerde Zagato de Ferrari 575GTZ, een exclusieve Ferrari die in opdracht van een Japanse klant werd ontwikkeld. Bovendien stond Zagato garant voor het design van de Spyker C12 Zagato en heeft het bedrijf al diverse Aston Martin's naar eigen hand vormgegeven. Meest recent is behalve de samenwerking met Spyker ook de hergeboorte van Diatto, een merk dat tientallen jaren geleden ten onder ging.


Typerende Zagato-stijl

Nieuws Maserati GS ZagatoDe Maserati GS Zagato is de jongste aanwinst van Zagato. De auto is gebaseerd op de Gran Sport Spyder, maar daarvan is niets meer zichtbaar. De carrosserie is geheel met de hand gevormd en volledig van aluminium. Uiteraard draagt het design de typerende Z-kenmerken die we in de ontwerpen van Zagato altijd terug zien. Bovendien heeft Zagato zich sterk laten inspireren door de Maserati A6 G Zagato uit 1954. De Spyder is daarbij bovendien omgetoverd tot een tweezits coupé.

Concours d'Elegance Villa d'Este

Zoals gezegd zal de Maserati GS Zagato worden onthuld tijdens het Concours d'Elegance Villa d'Este welke van 20-22 april wordt gehouden in het Italiaanse Cernobbio. Tegen die tijd kunnen wij bovendien meer details en foto's van deze exclusieve Maserati tonen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model