Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati GranTurismo S

Nieuws: Maserati GranTurismo S

Met 440 pk nóg sportiever

28.02.2008

Een jaar na de onthulling van de GranTurismo in Genève keert Maserati wederom terug naar de Zwitserse beurs. Ditmaal met de nog sportievere GranTurismo S. De 440 pk sterke V8, het high-performance remsysteem en de uiterlijke modificaties maken de Maserati GranTurismo S tot een nog uniekere verschijning.

Het merk met de Drietand laat er geen gras over groeien en keert een jaar na het werelddebuut van de GranTurismo terug naar Genève. De Italianen steken de Dolomieten over en leveren op de Zwitserse show de GranTurismo S af. Dat de toevoeging ´S´ staat voor sportiviteit wordt al snel duidelijk bij het zien van de specificaties. Onder de motorkap ligt geen 4.2 V8 met 405 pk, maar de uit de Alfa 8C Competizione bekende 4.7 V8 met in dit geval een vermogen van 440 pk.

High-performance remsysteem

Maserati Gran TurismoMaar niet alleen de motor onderscheidt de GranTurismo S van zijn minder potente soortgenoot. De motor is namelijk gekoppeld aan een electro-hydraulische versnellingsbak met MC-Shift schakeling. Ook het high-performance remsysteem dat in samenwerking met Brembo ontwikkeld is zal op de GranTurismo S aanwezig zijn. Dit innovatieve remsysteem debuteerde in het najaar van 2007 overigens op de Quattroporte Sport GT S.

Esthetische modificaties

Maserati Gran TurismoAan de buitenzijde is de Maserati GranTurismo S herkenbaar aan een aantal esthetische modificaties die, hoewel discreet, toch effectief zijn. De bekleding in het interieur met Poltrona Frau leer en Alcantara weerspiegelt de sportieve flair van de Maserati GranTurismo S. De nauwomsluitende voor- en achterstoelen onderscheiden zich door hun nieuwe ontwerp met de horizontale biezen op de zittingen en de rugleuningen.

Details ontbreken

Helaas zijn gedetailleerde gegevens over de prestaties, de uitrusting en de prijzen op dit moment nog niet bekend. In aanloop naar de marktintroductie zal Maserati deze gegevens vrijgeven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model