Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Teramont X

Nieuws: Volkswagen Teramont X

Alleen voor China: Volkswagen onthult Teramont X, SUV Coupé en SMW Concept

16.04.2019

Volkswagen onthult zich suf op de autoshow van Shanghai. Of moeten we zeggen: 'suv'? Want het Duitse concern lanceert de ene na de andere cross-over: de volledig elektrische ID Roomzz en ook deze Teramont X, SUV Coupé Concept en SMV Concept.

Om met de eerste te beginnen… In Nederland levert Volkswagen de T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg. In China staat daar nog een SUV-model boven: de Teramont. Het model – dat in de Verenigde Staten door het leven gaat als Atlas – wordt op termijn ook als 'coupé' geleverd. Tussen haakjes inderdaad, want er is natuurlijk niets coupé-achtigs aan deze Teramont X.

Productieversie van Atlas Sport Cross Concept
In vergelijking met de Teramont heeft hij een iets vlakkere achterruit... En dat was het wel zo'n beetje. De Teramont X is in feite de productieversie van de in 2018 onthulde Atlas Sport Cross Concept. Als hij op de Chinese markt komt, zijn er twee motoren beschikbaar: een 186 pk en 320 Nm sterke 2,0 liter viercilinder turbomotor en een 2,5 liter geblazen V6 met 300 pk en 500 Nm.

Coupévariant van Volkswagen Tayron
Dan is er nog dat studiemodel met die fantasievolle naam: de SUV Coupé Concept. Die komt van de joint venture FAW-Volkswagen en lijkt een sportiever ogende variant (lees: 'coupévariant') van de Volkswagen Tayron te zijn. Die laatste is alleen leverbaar in China en valt qua formaat tussen de Tiguan en Tiguan Allspace in.

Die van Volkswagen is 5 meter lang
Tot slot de grootste van dit drieluik: de SMV Concept. Die is meer dan 5 meter lang en staat daarmee nog boven de Teramont. De forse SUV doet van de zijkant wat denken aan de vorige generatie Audi Q7 en biedt plaats aan zeven personen. Naar verwachting gaat hij gewoon in productie, ongetwijfeld met de motoren uit de Teramont onder de kap.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model