Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati GranTurismo MC Stradale

Nieuws: Maserati GranTurismo MC Stradale

Compressor voor MC Stradale

10.10.2011

Luchtversnellers, fantastische resultaten leveren ze. Zo ook voor de Maserati MC Stradale. Novitec Tridente schroefde een compressor op het V8-blok van deze Italiaanse exoot en kwam prompt tot 646 pk.

Ruim tweehonderd paardenkrachten erbij doet wat met een auto. Ook al is dat de al niet misselijk en behoorlijk uitgeknepen Maserati GranTurismo MC Stradale. Normaliter produceert de 4.7-achtcilinder daarin 450 pk en 510 Nm wat een acceleratie van 0-100 km/h in 4,6 seconden oplevert. De versie van Novitec Tridente - die door de compressor dus niet langer atmosferisch is - snoept hier een krap seconde van af; in 3,9 seconden doorbreekt de naald de honderd. Vanuit stilstand naar 200 km/h duurt slechts 11,4 seconden en ook tussensprints zullen mede door het krachtige koppel van 624 Nm aanzienlijk vlottere noteringen laten zien. De topsnelheid ging er ook behoorlijk op vooruit, en wel van 306 maar 330 km/h.

Exterieur
Maserati GranTurismo MC StradaleOptisch had de MC Stradale niet veel meer nodig om zijn potentieel uit te drukken. Novitec liet het daarom voornamelijk bij een zelf ontworpen motorkap en wielen uit eigen huis. Ze meten 21 inch vóór en 22 inch achter, zijn gitzwart en vullen de wielkasten tot bovenaan op door de 25 mm lagere koets. Pirelli P Zero rubber is het laatste contact met de weg. Hebben? Bij het achterlaten van € 23.900,- maakt Novitec graag een afspraak met je.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model