Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati GranSport

Nieuws: Maserati GranSport

Nieuwe Maserati sportwagen in Parijs?

05.09.2012

Het lijkt erop dat Maserati per ongeluk een tipje van de sluier heeft opgelicht. In een mail naar klanten wordt namelijk gerept over een wereldpremière in Parijs.

Tot op heden was er eigenlijk nog maar heel weinig duidelijk over de plannen van Maserati in Parijs. Zouden we misschien de nieuwe Quattroporte te zien krijgen? Onwaarschijnlijk. Is het dan misschien de definitieve versie van de Kubang, de Italiaanse SUV? Ook daar zullen we nog even op moeten wachten. Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we op de Parijse showvloer een compleet nieuwe (concept) sportwagen verwachten. Porsche, maak je borst maar nat.

GranSport
Als we het geruchtencircuit mogen geloven staat er namelijk een behoorlijk spectaculair model klaar in de Franse coulissen, GranSport gedoopt. De basis wordt gevormd door de Alfa Romeo 4C, wat vooral een overdaad aan koolstofvezel zal betekenen. De motor, die waarschijnlijk in het midden wordt gemonteerd, zou de bekende 4.7 liter Maserati-V8 kunnen zijn. Een logischere keus zou echter een nieuwe geblazen V6 zijn. Dit blok zou al in ontwikkeling zijn bij Ferrari en bedoelt zijn voor zowel Maserati als Alfa Romeo. Geschat wordt op een vermogen boven de 450 pk en met een gewicht van ongeveer 1.200 kg moet een 0-100-tijd van minder dan 4 seconden tot de mogelijkheden behoren.

Exit GranTurismo
Het zou wel zomaar kunnen betekenen dat de komst van de GranSport - medio 2014 - het einde inluidt voor de GranTurismo. Het is immers de vraag of de twee modellen niet te veel in elkaars vaarwater terecht zouden komen. Voor nu is het echter nog afwachten. Over vier weken weten we alles.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model