Cabrio-Special 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati GranCabrio

Nieuws: Maserati GranCabrio

Supercharger voor GranCabrio

29.04.2011

Met de GranCabrio Sport heeft Maserati zich een dappere cabriolet in huis gehaald. Aan Novitec Tridente de taak om daarin nog een stap verder te gaan. Een supercharger doet het meeste werk.

Waar de Maserati GranCabrio Sport het niet verder schopt dan 450 pk en 510 Nm doet de versie van Novitec Tridente het met 590 pk en 572 Nm. De enorme vermogenswinst komt voort uit het monteren van een compressor op de 4.7 V8, een in eigen huis ontwikkeld inlaatspruitstuk en grotere injectoren. Ook het motormanagement werd getweaked.

Prestaties
Maserati GranCabrioVanuit stilstand naar 100 km/h duurt in de getunede GranCabrio slechts 4,5 seconden en de topsnelheid stijgt naar 301 km/h. De stabiliteit op deze snelheid wordt gegarandeerd door de sportophanging en een geoptimaliseerde aerodynamica door het toevoegen van enkele spoilers. Allen zijn gemaakt van koolstofvezel. Om beschadigingen aan het koetswerk te voorkomen tijdens rijden in de stad of plaatsen waar zich veel obstakels bevinden kan de auto in z'n geheel met 4 cm gelift worden. Een druk op de knop is hiervoor voldoende en wanneer er sneller gereden wordt dan 80 km/h herstelt de rijhoogte zich naar zijn normale positie. In te stellen is ook het geluid van de achtcilinder. Dit kan vanuit de luxueus met leer en alcantara beklede cockpit. Het uitlaatsysteem brengt een sportieve roffel of de brute brul van een racewagen ten gehore.

Prijs
Traditioneel bij Novitec Tridente kun je helemaal losgaan om je Maserati te personaliseren. Het prijskaartje dat daaraan hangt is afhankelijk van de gekozen accessoires. Voor de motorconversie spreekt de tuner wel een vaste tarief af, die bedraagt op 100 euro na twintig mille.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model