Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati GranCabrio

Nieuws: Maserati GranCabrio

Maserati Grancabrio: Meer pk’s!

19.06.2013

Als eigenaar van een Maserati GranCabrio ontbeert het je aan niets zou je denken. Ach, meer vermogen is altijd welkom dacht Novitec en de tuner schroefde zonder pardon een compressor op de 440 pk sterke V8 krachtbron.

De bekende Italiaanse tuner Novitec had klaarblijkelijk niet genoeg aan 440 pk uit een V8 om de wind door de haren te laten blazen in de Maserati GranCabrio. Daarom stofte Novitec Tridente de fantastische compressor maar weer eens af en zorgde zo voor een gigantische groei van het vermogen van de toch al rappe Italiaanse cabrio.

200 pk extra!
Niet alleen de compressor zorgt voor die toename, ook nieuwe mapping van het motormanagement alsook grotere injectoren mogen niet onderbelicht blijven. Een inlaatspruitstuk met meer volume doet net dat laatste beetje en brengt het totale vermogen van de GranCabrio naar 646 pk. Maar liefst 206 pk meer dan in het originele blok! Daarmee kan de Italiaan nu in 3,9 seconden de grens van 100 km/h doorbreken en zit hij na 11,4 seconden al op 200 km/h. De cabrio houdt het vol tot 305 km/h, maar of dat aan te raden is zonder kap, is nog maar de vraag.

GranTurismo
Novitec Tridente, waarbij Tridente (Italiaans voor drietand) uiteraard staat voor de speciale afdeling van Novitec die Maserati's onder handen neemt, deed al eerder hetzelfde kunstje met de Maserati GranTurismo. Ook nu werd er goed gekeken naar de dichte variant. Zo kan ook bij de GranCabrio de rijhoogte met een druk op de knop 4 centimeter verhoogd worden. Handig bij dagelijks gebruik in de binnensteden. Bij 80 km/h zal deze dan weer automatisch verlaagd worden. Tevens monteerde Novitec velgen in de maat 21 inch vóór en 22 inch achter en zal het bekende PZero-rubber van Pirelli het contact met het asfalt verzorgen.

Lichtgewicht
Uiteraard zijn de velgen vervaardigd uit carbon. Door dit enorm sterke en lichtgewicht materiaal brengen de velgen aan de vooras slechts 9,9 kg en die op de achteras 13,5 kg op de weegschaal. Ook de spoilerlip onder de voorbumper is gemaakt van datzelfde materiaal. Of het sportuitlaatsysteem eveneens een gewichtsbesparing oplevert is niet bekend, maar de eindpijpen met een doorsnede van maar liefst 105 mm geven de GranCabrio in ieder geval een uiterlijk machtsvertoon.

Novitec Tridente nodigt je van harte uit om voor € 23.900,- exclusief belastingen jouw Maserati GranCabrio om te bouwen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model