Cabrio-Special 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati GranCabrio Sport

Nieuws: Maserati GranCabrio Sport

Mag ’t iets meer zijn?

23.02.2011

Meer rijplezier, meer vermogen, meer uiterlijk vertoon. Dat biedt de Maserati GranCabrio Sport ten opzichte van het reguliere model. Op de Autosalon van Genève beleeft de auto zijn werelddebuut.

De Maserati GranCabrio Sport is op tal van punten verbeterd om nog meer rijplezier te bieden. Zo is de 4.7 liter V8 opgevoerd naar 450 pk en 510 Nm en werd de auto voorzien van Maserati's Friction Reduction Program dat zorgt voor een snellere motorresponse na commando's van de bestuurder. Ook draagt het systeem bij aan de vermindering van het benzineverbruik met zes procent en een hogere topsnelheid. Maximaal 285 km/h is er met de GranCabrio Sport te rijden. Vervolgens is er de zesversnellingsbak die de snellere MC Auto Shift-software bevat voor een verbeterde overbrenging en het rijgedrag werd naar een hoger plan getild met een geüpgrade versie van het zogeheten Skyhook Active Suspension-systeem met sportafstelling. Geperforeerde remschijven compenseren de toegenomen kracht en sprint- en topsnelheid.

Aerodynamica
MaseratiEen en ander was niet mogelijk door de GranCabrio te voorzien van ietwat meer stroomlijn. Bovendien wil het oog altijd meer. Een stylingkit werd zodoende ontworpen, maar het blijft subtiel. Aan de voorzijde is er een zwarte grille en kreeg Maserati's drietand rode accenten. De koplampunits werden voorzien van een zwarte achtergrond met witte buitenrand en ook de kleine spoilertjes op de hoeken van de voorbumper behoren de GranCabrio Sport toe. Tot slot de unieke kleurstelling. Het Rosso Trionfale is namelijk geïnspireerd op de Italiaanse nationale kleur die werd gebruikt voor de race-Maserati's uit de jaren vijftig. De GranCabrio Sport zal vanaf de zomer van 2011 leverbaar zijn tegen een nog onbekende prijs.

Bekijk ons aanbod tweedehands Maserati GranCabrio

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model