Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna

Nieuws: Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna

Maserati Ghibli nog stijlvoller dankzij Ermenegildo Zegna

07.10.2014

Maserati doet goede zaken. Alleen in Nederland verkochten ze dit jaar tot aan oktober al 111 auto’s, waar dit vorig jaar slechts 15 was. En dat is enkel bij ons. In Italië werd de verkoop zelfs verzesvoudigd. Tijd voor een (stijlvol) feestje!

Een feestje bouwen, daar zijn ze bij Maserati ook wel van. Maar op een losbandig festijn zal je de Italianen niet snel in het openbaar betrappen. Bij Maserati houden ze het liever stijlvol, en daarom hebben ze armen ineengeslagen met een oude bekende, namelijk modehuis Ermenegildo Zegna. Een jaar geleden had dit bedrijf al eens de Quattroporte onder handen genomen. Ditmaal is de Ghibli de gelukkige. En om meteen met goed nieuws te beginnen: er wordt nu gesproken over een concept, maar het is vrijwel zeker dat de Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna in productie zal gaan.

Make-over
Het modehuis is vooral bezig geweest met het interieur. Met de kennis van de Quattroporte Zegna Limited Edition in het achterhoofd, hebben de mensen uit Trivero een nieuwe zijden stof gefabriceerd en verwerkt in de Ghibli. Zodra je instapt komt het donkerbruine leer je tegemoet. Als je plaats neemt in de sportstoel zie je dat er werkelijk zo goed als alles mee bekleed is. Het grootste deel is het eerder genoemde leer, samen met carbon inlegstukken in de middenconsole en de deurpanelen. Naast het carbon is er in het deurpaneel een grijze stof te vinden die ook is gebruikt voor de dakbekleding en stoelen.
Zodra je bent uitgestapt en nog eens terugkijkt naar de Maserati valt op dat de lakkleur niet geheel grijs is. Wanneer er licht opvalt komt er een blauwe gloed naar voren. Deze exclusieve tint hebben de Italianen omgedoopt tot Azzurro Astro. De speciaal ontworpen 20 inch velgen maken het sportieve en toch ook elegante plaatje af.

Ghibli S Q4
Als basis voor de exclusieve mode-uitvoering is de Ghibli S met Q4-vierwielaandrijving gebruikt. De motor is gelijk gebleven, wat betekent dat de V6 een vermogen van 410 pk levert met behulp van twee turbo’s. Dit vermogen samen met de tractie van de vierwielaandrijving zorgen voor een 0 tot 100 km/h tijd van 4,8 seconden. Als je je rechtervoet diep begraaft in het pedaal, klok je uiteindelijk een topsnelheid van 284 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model