Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Maserati/Alfa Romeo SUV

Nieuws: Maserati/Alfa Romeo SUV

Maserati aast op Cayenne

10.11.2010

Maserati ziet wat de Cayenne voor Porsche doet en wil ook niets liever dan dat. Nu de samenwerking met tussen moederbedrijf Fiat en Chrysler deuren heeft geopend ziet Maserati kansen voor het bouwen van een soortgelijke SUV. Alfa Romeo zou hiervan ook kunnen profiteren.

Bevestigen dat er daadwerkelijk een SUV van Maserati en Alfa Romeo komt doet Fiat/Chrysler-hoofd Sergio Marchionne niet, wel wordt hier serieus over nagedacht zegt hij tegen Automotive News. Het doel kwam in zicht nu Fiat aanspraak kan maken op de techniek van Chrysler, de Jeep Grand Cherokee om precies te zijn. Het platform van deze Amerikaan zou zich volgens Marchionne uitstekend lenen voor twee Italiaanse SUV-varianten. De reden is dat het platform 'bovengemiddeld sterke motoren' aankan, want ze zijn in samenwerking ontwikkeld met Mercedes-Benz voor de ML-klasse. Maserati zelf denkt voor de ideale aggregaten voor hun SUV aan Ferrari.

Kabeng en Kamal
MaseratiDe ideeën bij Maserati en Alfa Romeo voor een SUV zijn niet onlangs ontstaan. Rond de millenniumwisseling beseften beide merken al hoe belangrijk zo'n model is om goede zaken op de Amerikaanse markt te doen. De Maserati Kubang en Alfa Romeo Kabal zijn daarvan het bewijs. Tot productie van beide SUV's kwam het echter nooit. Huh, Alfa is sinds 1995 toch niet meer actief in de VS? Klopt, maar Marchionne liet twee jaar geleden al weten graag met Alfa terug te willen keren naar het land van de onbegrensde mogelijkheden; daar waar SUV's nog altijd worden gewaardeerd. Voor het toekomstige Alfa Amerika is een SUV dan ook niet te laat, maar precies op tijd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model