Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mansory Maserati GranTurismo

Nieuws: Mansory Maserati GranTurismo

Mansory doet Maserati GranTurismo

10.09.2010

Vroeger deze Mansory alles in het zwart. Tegenwoordig ziet de tuner uit het Zuid-Oost Duitse Bavaria het leven een stuk rooskleuriger in. Zie hier het ultieme bewijs daarvan met deze felrode Maserati GranTurismo.

De laatste tijd presenteert Mansory iedere maand wat nieuws: september staat in het teken van de Maserati GranTurismo en rood is ditmaal het angstaanjagende thema. Mansory heeft het de ingetogen, tijdloze schoonheid van de GranTurismo verruild voor wat meer bravoure maar laat steeds vaker het opzichtige spoilerwerk voor wat het is. Een koolstofvezel spoilertje hier, een setje fikse wielen daar en de koetswerken van ook deze GranTurismo bevat al veel meer brutaliteit. Een verlagingset laat de Italiaan vervolgens met 30 mm door zijn poten zakken, en banden in de maten 255/30R20 vóór en 305/30R21 achter maken contact met het asfalt. Redelijk bescheiden allemaal voor Mansory's doen. Nee, bij hun laatste creaties geeft de tuner met name met contrasterende kleurstellingen invulling aan hun vakmanschap. Woorden schieten daarbij tekort. Oordeel zelf!

Motortuning
MansoryBeschieden is Mansory ook gebleven met het opvoeren van de motor. Slechts 30 pk en 40 Nm kregen de beide V8´s (4.2 in de GT en 4.7 in de GT S) erbij. De achtcilinder ademt dan ook zelfstandig en atmosferische motoren zijn nu eenmaal lastiger om na hogere vermogens te peppen. Althans, de ingrepen nemen aanzienlijk meer tijd en kosten met zich mee en dat wilde Mansory dit keer niet. Men bleef bij het aanpassen van de ECU en het monteren van een sportluchtfilter en een aangepast uitlaatsysteem. Totaal levert de krachtbron nu zo'n 435 pk en 500 Nm in de reguliere GranTurismo en 460 pk en 530 Nm in de GranTurismo S.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model