Cabrio Special 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mansory 458 Spider

Nieuws: Mansory 458 Spider

Mansory drukt stempel op de 458 Spider

21.05.2012

Een nieuwe Mansory staat altijd garant voor een paar opgetrokken wenkbrauwen en dat is deze keer niet anders. De Zwitsers gingen aan de slag met een Ferrari 458 Spider en gaven hun eigen draai aan de Italiaanse schone.

Mansory is als tuningshuis bekend geworden door enkele zeer opvallende creaties, de Zwitsers lijken door alle gaten en vleugels af en toe letterlijk hun tanden in een auto te zetten. Dit keer is het de 458 Spider die aan de beurt is. Deze nieuwe Monaco Edition is eigenlijk een dakloze variant van de Mansory Siracusa, de al eerder gemodificeerde 458 Italia.

Lichtgewicht
De mannen en vrouwen van Mansory zijn doorgaans nogal gek op koolstofvezel en zijn er in deze Monaco Edition ook weer vrolijk mee aan de slag gegaan. Het effect is een gewichtsbesparing van 60 kg ten opzichte van het exemplaar dat in Maranello uit de fabriek rolt. Dankzij een nieuw uitlaatsysteem en het tunen van de motor wordt er 20 pk extra uit de Ferrari-V8 geperst waardoor het totaal nu op 590 komt. Deze innovaties geven de wagen een topsnelheid van 330 km/h en 0-100-tijd van 3,2 seconden.

Looks
Het exterieur wordt gekenmerkt door dezelfde toevoegingen die ook al op de Siracuse te vinden waren. Het meest opvallende is de motorkap die, net als de Mercedes SLK van een paar jaar geleden, ongetwijfeld is ontworpen met een Formule 1-neus in het achterhoofd. Dankzij het nieuwe uitlaatsysteem moesten de drie pijpen plaats maken voor een groter duo. Het interieur werd natuurlijk niet vergeten, Italiaans leer heeft plaats moeten maken voor Zwitsers leer dat op de stoelen en deuren in een rood/wit patroon is gesneden. Slechts 3 exemplaren van de Monaco Edition zullen ooit het levenslicht zien en dat is wat ons betreft meer dan genoeg.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model