Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus

Nieuws: Lotus

Genève decor voor 'spannende Lotus'

22.01.2015

De aankondiging van een nieuwe Lotus is altijd een brenger van blij nieuws. Tijdens de Autosalon van Genève, begin maart, staat dat te gebeuren. Dat heeft de topman van het Britse sportautomerk, Jean-Marc Gales, bekendgemaakt tijdens het presenteren van de (positieve) jaarcijfers van zijn werkgever.

Lotus komt slechts sporadisch met autonieuws, en als het dat brengt zit er helaas regelmatig een rouwrandje aan. Hoe anders is dat nu. Oké, maar liefst een vierde van het personeel heeft ervoor zijn baan zien verliezen als onderdeel van een saneringsprogramma, maar intussen lijkt het erop dat die spijtige actie Lotus sterker uit een moeilijke strijd heeft gehaald.
Na jarenlang uiteenlopende berichten over een ongezonde bedrijfssituatie, liet CEO Jean-Marc Gales recent met gepaste trots weten dat zijn werkgever in 2014 maar liefst 54% meer auto's verkocht. Lotus bouwde er vorig jaar 1.565, tegen 1.014 stuks een jaar eerder. Bovendien is het aantal dealers met 25 bedrijven toegenomen naar 163 wereldwijd. Nog voor het aanbreken van 2016 moeten dat er 210 zijn.

Nieuwe model
Lotus lijkt dus weer een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan. Maar dat heeft enkel kans van slagen wanneer er op z'n tijd een nieuw of gefacelift model wordt gepresenteerd. In Genève staat dat dan ook te gebeuren, en hoewel Lotus verder hierover niets kwijt wil, heeft het er alle schijn van dat het gaat om de vernieuwde Evora. Die was immers al eens aangekondigd. Of de Exige S hierin mee wordt gezogen is niet bekend. Maar ook deze helleveeg staat binnenkort op de planning voor een opfriskuur.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model