Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus plannen

Nieuws: Lotus plannen

Onzekerheid over toekomst Lotus

19.03.2012

Met de verkoop van Proton, eigenaar van Lotus, zijn onzekere tijden aangebroken voor het Britse merk. Als gevolg hiervan loopt de complete vernieuwing van de Lotus-range gevaar en wordt het merk mogelijk verkocht. Reeds aangekondigde modellen worden achteruit geschoven.

In september 2010 had Lotus ambitieuze plannen en presenteerde het tijdens de Autosalon van Parijs niet minder dan vier compleet nieuwe modellen. Deze zouden Lotus een breder koperspubliek moeten geven en de verkoopcijfers flink op moeten krikken. We zijn nu bijna twee jaar verder en de zaken staan er bij de Britten totaal anders voor. In januari werd al bekend dat Proton probeerde om het legendarische merk, zonder succes, van de hand te doen en nu is het moederbedrijf zelf onderdeel van een grote overname.

Nieuwe eigenaar
Het conglomeraat DRB-Hicom heeft nagenoeg de helft van de aandelen van Proton in handen gekregen nadat de Maleise regering besloot haar belang in het bedrijf te verkopen. Proton wordt nu volledig doorgelicht en er zijn serieuze twijfels of Lotus haar langetermijnplanning ten uitvoer kan brengen. Onder Maleise wetgeving mag bij een bedrijfsovername drie maanden niet aan onderzoek en ontwikkeling worden gedaan, een zogenaamde lockdown. Dit heeft direct tot gevolg dat de lancering van de Exige S (waar al ruim 400 orders voor binnen zijn) en de Evora GTE enkele maanden zijn opgeschoven, verklaarde Lotus-CEO Dany Bahar aan het Britse EVO. Daarnaast is de nieuwe Esprit minstens zes maanden vertraagd en wordt deze nu niet eerder dan begin 2014 verwacht.

Duidelijkheid
Eind maart eindigt de lockdown en hoopt Lotus duidelijkheid te krijgen over haar toekomst. Volgens Bahar is het 50:50. Het zou dus zomaar kunnen dat Lotus opnieuw in de etalage gezet wordt en haar spectaculaire plannen voorlopig in de ijskast moet zetten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model