Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus Motorcycles

Nieuws: Lotus Motorcycles

Lotus maakt uitstapje naar tweewielers

25.06.2013

Met de eeuwige zoektocht naar een lager gewicht zoekt Lotus binnenkort hun heil in het bouwen van tweewielers. Het Britse bedrijf heeft daarvoor een eigen motorfietsdivisie opgericht met de naam Lotus Motorcycles.

Aan het roer van het nieuwe bedrijf staan de Holzer Gruppe en het autoraceteam Kodewa. Verder werd ook ontwerper Daniel Simon ingeschakeld om het design van Lotus´ eerste tweewieler te tekenen. Gezien Simon werkzaam is bij de Volkswagen Groep is er daarmee enige interne rivaliteit geboren met Ducati als Audi's motorfietsvriendje.

Exotische materialen
Aangeduid als C-01, en met het kleurenschema van de befaamde Lotus 49-racer, bevat de motorfiets in wording veel exotische componenten zoals carbon, titanium en staal bedoeld voor astronautenwerk. Gefluisterd wordt dat het achterwiel tot wel 200 pk zou kunnen krijgen, waarmee Lotus Motorcycles direct zou doordringen tot de hoogste motorfiets-regionen. Meer informatie en beeldmateriaal dan deze teaser - waarop de brandstoftank is te zien - is er niet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model