Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Lotus Exige Scura

Nieuws: Lotus Exige Scura

De Lotus Exige heeft een donkere kant

22.10.2009

Onder het motto ‘verwen je duistere kant’ komt Lotus met de Exige Scura. Tijdens de Tokyo Motorshow zal het Britse sportwagen merk haar nieuwste, exclusieve speeltje met een opvallend donker karakter onthullen.

Vertaald als 'zwart' vanuit het Italiaans, versterk de naam 'Scura' het duistere imago van de speciale Exige. Meest opvallende kenmerk van de sportwagen is de matzwarte kleur die nog extra geaccentueerd wordt door de drie glanzende 'Phantom Black' strepen die via de koolstofvezel frontsplitter, over de airscoop op het dak richting de diffuser lopen.

Duistere cockpit
Lotus ExigeDe donkere uitstraling van het exterieur is doorvertaald naar het interieur. Ook hier heeft Lotus door middel van koolstofvezelcomponenten en zwarte accenten een duistere cockpit gecreëerd. Om het geheel af te maken werkte de Britse fabrikant de handrem en versnellingspook af in een antracietkleurig metaal.

Gelimiteerd op 35 stuks

Lotus ExigeDe speciale Scura wordt in slechts 35 exemplaren gebouwd en is uitgerust met de meest sterke krachtbron binnen de Exige reeks. De 1.8 liter viercilinder ontwikkelt 260 pk en is afkomstig uit de schappen van Toyota. Hiermee haalt de sportwagen een topsnelheid van 245 km/h en schiet het model in slechts 4,1 seconden vanuit stilstand naar de honderd. Dit zijn dezelfde waarden als de onlangs geïntroduceerde Exige Cup 260.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model