Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus Exige S Roadster

Nieuws: Lotus Exige S Roadster

Lichtgewicht: Lotus Exige S Roadster

27.05.2013

Kan Lotus nog iets leukers maken dan de Exige S? Natuurlijk wel, een dakloze Exige S! Zodoende kun je niet alleen het geluid van de opzwepende V6 beter horen, maar de Roadster is tevens lichter dan de Coupé. Heerlijk!

Het is op z'n minst knap te noemen dat Lotus de Exige S Roadster nog lichter heeft weten te maken dan zijn dichte broertje. Het ontbreken van een vast dak betekent immers een minder stijve koets en dat drukt doorgaans op de prestaties van een auto, terwijl Lotus beweerde dat de Exige S Roadster niet voor de coupéversie onder zou doen. Verstevigingen, dus het toevoegen van extra massa, was zodoende een noodzakelijk kwaad. Dat dacht Lotus ook aanvankelijk, maar op een onbekende manier is ze het gelukt de Roadster nog eens 10 kg lichter te maken dan de Exige S. Die laatste weegt leeg 1.176 kilogram.

Prijs
Ander, eveneens redelijk opmerkelijke, nieuws rond de Lotus Exige S Roadster is z´n vanafprijs. Die is namelijk gelijk aan de coupé-variant, te weten net geen € 93.000,-. Cabrio´s zijn normaliter duurder dan coupé, waarop de Porsche Boxster en Cayman zoal een uitzondering op die regel zijn.
Afijn, voor 93 mille krijg je een handgeschakelde Exige S Roadster met een 350 pk sterke 3.5 liter V6 vlak achter de stoelen en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 4 seconden. De topsnelheid is begrensd op 233 km/h. Een automatische transmissie zal overigens, als de vraag daarnaar hoog genoeg is, ook leverbaar worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model