Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus Exige Cup 430

Nieuws: Lotus Exige Cup 430

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

10.11.2017

Afgelopen zomer werd de Evora GT430 naar voren geschoven, naar eigen zeggen de krachtigste en snelste Lotus ooit. Nu gaan de Britten op herhaling met de Exige.

De Lotus Exige behoort tot de meeste waanzinnige auto's ooit waarin wijzelf gas hebben gegeven. En destijds had 'ie nog maximaal 350 pk. Nu, ruim vier jaar later, is dat – via de Exige Sport 350, Sport 380 en Cup 380 – gestegen naar 436 stuks en hebben de Engelsen ook de algehele afstelling van hun straatracer maximaal op scherp gezet. Je raadt al wel: de Lotus Exige Cup 430 is de natte droom van iedere snelheidsduivel.

Misselijkmakende cijfertjes
De Exige Cup 430 is omringd door cijfertjes die je maag doen omkeren wanneer je ze aanspreekt. Het aantal paardenkrachten, 430 stuks in horsepower, hebben we al genoemd. Maar wat ook te denken van een koppel van 440 Nm, een knaltijd van 3,3 seconden en een top van 290 km/h.

Natuurlijk zijn er auto's die zich hieraan kunnen meten, maar daarvan zijn de portieren net kluisdeuren en zit je niet ettelijke centimeters boven het asfalt. Bij de Exige Cup 430 doe je dat wel en is de ganse carrosserie nauwelijks dikker dan een kartonnen doos. Maar daardoor is 'ie wel vederlicht voor een V6-aangedreven supercar: 1.056 kilogram.

Spartaans
Om de Exige Cup 430 zo licht mogelijk te krijgen, is er amper luxe aan boord. Ook niet naderhand verkrijgbaar. Enkel airco, vloermatten, enige geluidsisolatie en cruise control staan voor meer comfort op de optielijst. Standaard is dan weer een ESP voorzien van zes standen: 1%, 3%, 6%, 9%, 12% en Off. Hebben!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model