Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lotus Evora GTE

Nieuws: Lotus Evora GTE

Raikkonen ‘signeert’ Lotus Evora GTE

27.02.2012

Een onverwachte nieuwslawine of zelfs een nieuw model zit er momenteel niet in voor Lotus. Maar Genève geheel aan zich voorbij laten gaan wil de geplaagde sportwagenbouwer ook niet. In Kimi Raikkonen, rijder bij het Lotus F1-team, hebben ze een aandachtstrekker gevonden.

Lotus zal op de Autosalon van Genève namelijk een speciale editie van de Lotus Evora GTE tonen, opgedragen aan fabrieksrijder Kimi Raikkonen. Wat deze Lotus nu exact zo speciaal maakt, houdt Lotus nog even voor zichzelf, maar het is aannemelijk dat de vorige jaar gepresenteerde sportwagen de nodige Formule 1-kenmerken meekrijgt.

Opgevoerd?
Hoewel nog volkomen speculatief zou de Raikkonen-editie mogelijk meer vermogen meekrijgen. De normale Evora GTE beschikt over 444 pk, afkomstig van een 3.5 liter V6 met compressor. Bovendien is de GTE een forse 105 kg lichter dan het standaardmodel. Met nog een paar kilo´s eraf zou Lotus-oprichter Colin ´less is more´ Chapman zich in elk geval in gerespecteerd voelen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model